Gemeente Stein


Variantenstudie brede schoolvoorzieningen Berg en Urmond

De gemeente Stein heeft bureau Adhara opdracht gegeven om een Variantenstudie te laten verrichten naar brede schoolvoorzieningen in Berg en Urmond. Hiervoor vinden allerlei gesprekken plaats met (in)direct betrokkenen. In deze studie staat de toekomstige vormgeving en locatie van de brede schoolvoorzieningen centraal.

Breed draagvlak
âVan belang is dat de gemeente Stein en de betrokken schoolbesturen Focus en prooSes door een objectief afwegingskader in gezamenlijkheid uitspraken kunnen doen over de lange termijn ontwikkeling. Met alle betrokkenen worden gesprekken gevoerd. Een breed draagvlak is belangrijk en wat mij betreft gaat kwaliteit boven snelheidâ, aldus wethouder Gina Mulken.

Verkeer
Een belangrijk aspect van de studie is de verkeerskundige situatie. De routes van en naar de brede schoolvoorzieningen bij de varianten zullen intensief worden bestudeerd en een belangrijke rol in de afweging spelen.

Voorstel
âZes juli willen we tijdens een aparte commissievergadering de voortgang bespreken van deze studie. Eind juli verwacht ik dan het eindrapport van de variantenstudie, daarna zal een voorstel aan de raad worden gedaanâ
Â