Politie Drenthe

Dinsdag 15 juni 2010

Provincie Drenthe, 15-06-2010

Jongetje zakt door dak

Beilen De politie is maandag in de namiddag naar De Markt in Beilen gegaan. Aldaar was een 9-jarig jongetje uit Beilen door het dak gezakt van een van de buren. Het slachtoffertje was op zoek naar zijn zusje. Hij sprong tijdens zijn zoektocht via het dakterras van zijn huis op de daken van de buren. De golfplaten van het dak hielden zijn gewicht niet, waarop hij ongeveer 2 meter naar beneden viel. Het slachtoffertje is met een fikse armwond naar het ziekenhuis overgebracht.

Mishandeling in Assen

Assen De politie heeft maandag aan het eind van de ochtend een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte was naar een bedrijf aan de Oude Hoofdvaartsweg in Assen getogen waar hij een zakelijk meningsverschil kreeg met een medewerker. De verdachte sloeg op enig moment de medewerker waarop hij overmeesterd werd door de collegas van het slachtoffer. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau aan de Balkengracht. De man is verhoord en inmiddels heengezonden.

Invordering rijbewijs

Zuidwolde - De politie heeft maandagavond een 43-jarige automobilist uit Prinsenbeek aangehouden. Naast een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur werd het rijbewijs van de man ingenomen.De man werd na een cafébezoek door de agenten aan de Hoofdstraat in Zuidwolde staande gehouden. De man bleek te hebben gedronken en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 885 ug/l.

Auto ramt lantaarnpaal

Emmen De politie heeft maandag in de vroege avond een 37-jarige inwoner uit Emmen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De verdachte werd thuis aangehouden door de agenten nadat hij aan de Vleerackers in Emmen een lantaarnpaal had geraakt. De man gaf toe gereden te hebben en bleek te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Emmen. Via de ademanalyse scoorde de man 710 ug/l.

Tweetal ontvreemd statiegeldflessen

Emmen De politie heeft maandagavond aan de Wilhelminastraat in Emmen twee verdachten aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van een rolcontainer met daarin statiegeldflessen van een supermarkt aan de Baander. De verdachten, een 19-jarige Emmenaar en één waarvan de identiteit nog onbekend is, zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De rolcontainer en de flessen zijn teruggebracht naar de supermarkt.

Bon voor baldadigheid

Hoogeveen De politie heeft maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden aan de Zuidwoldigerweg. De jongen wordt er van verdacht met stenen naar een auto te hebben gegooid. De agenten hebben hem daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt diefstal bij autobedrijf
Assen Tussen zaterdag 12 juni 15.00 uur en maandag 14 juni 8.00 uur is ingebroken bij een autobedrijf aan de JC van Markenstraat in Assen. Onbekende hebben diverse autobanden weggenomen en een roetmeter. Vermoedelijk hebben de dieven gebruik gemaakt van groot vervoer om de goederen te kunnen verplaatsen. Dit of andere zaken kunnen zijn opgevallen bij het publiek. Mocht u iets bijzonders hebben gezien wat kan helpen om deze inbraak op te lossen, dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844.

Jongeman krijgt huisverbod
Borger-Odoorn De politie heeft maandagmorgen een 19-jarige jongen aangehouden uit de gemeente Borger-Odoorn op verdenking van bedreiging van zijn 45-jarige moeder. De jongeman is ingesloten voor verhoor. Hij heeft een huisverbod heeft gekregen.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.