Gemeente Voerendaal


\ 15/6/2010 - Tweede plaats voor Brede School Cortemich Op 12 juni behaalden de jongens van groep 8 van de Brede School Cortemich de tweede plaats op het Nederlands kampioenschap Schoolhandbal te Emmen. En natuurlijk mocht daar het lovend woord van wethouder Pierre Verbraak van de gemeente Voerendaal niet aan ontbreken.
Zowel het meiden- als jongensteam hebben tijdens het nationale kampioenschap goed gespeeld en bovenal de naam Cortemich luid en duidelijk in Emmen laten horen en Voerendaal op de Nederlandse kaart gezet.

Zeker vermeldenswaardig is nog dat de jongens en meisjes van de Brede School Cortemich beiden Limburgs Kampioen Schoolhandbal zijn geworden. Meidenteam
Het meidenteam begon tegen Drenthe, de thuisploeg, voorzien van shirtjes van E&O: een eredivisieclub. Na goed tegenstand geboden te hebben, zelfs een vrije worp werd gestopt, stond het op het einde helaas 3-2 op het scorebord. De overige wedstrijden werden soms nipt, maar helaas toch, verloren. Vooral tijdens de laatste wedstrijd werd door de meiden alles gegeven.

Jongensteam
Het jongensteam begon zenuwachtig aan de eerste wedstrijd. Na een flinke voorsprong kwam de tegenpartij goed terug. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd. De spits was eraf en dit gaf moed. De tweede wedstrijd leek bijna verloren, maar door het hoofd koel te houden lukte het om terug te komen tot een gelijkspel van 4-4. De andere wedstrijden wonnen ze met gemak. Voor de vele meegereisde ouders, supporters en leerkrachten kwam nu de beproeving. Zij moesten namelijk twee uur wachten alvorens de finale van de jongens gespeeld kon worden. Ondanks alle aanmoedigingen van het meidenteam en de meegereisde supporters verloren de jongens -na een fantastische inhaalrace in de tweede helft- de finale.