Jong Management: "tijd voor een liberaal kabinet"

15/06/2010 11:18

Jong Management

DEN HAAG, 15 JUNI 2010 - 85% van de jonge werkgevers heeft op 9 juni liberaal (VVD/D66) gestemd. Dat blijkt uit een enqu(ee)te onder jonge werkgevers gehouden door Jong Management, de vereniging van jonge werkgevers, verbonden met VNO-NCW.

In deze peiling is ook het vertrouwen in de kansen op succes in het huidige ondernemersklimaat gemeten. Sinds de laatste peiling in februari van dit jaar is dit sterk gedaald. Toen gaven de jonge werkgevers het ondernemersklimaat nog een 8,2 nu geven zij gemiddeld een 6,9.

Eensgezindheid is er bij de jonge werkgevers voor een VVD premier (50% voor Rutte, 35% voor Kroes). Grote verdeeldheid is er welke coalitie er moet komen. De ene helft (49%) wil "paars-plus" en vindt dat de PVV niet moet regeren, de andere helft (47%) wil een conservatieve coalitie.

De verdeeldheid over hoe Nederland nu een nieuw en stabiel kabinet kan krijgen lijkt de reden voor de grote daling van het ondernemersvertrouwen.

Voorzitter Huibrecht Bos: "jonge werkgevers hebben behoefte aan vernieuwing en hervorming, de stilstand door het gebrek aan daadkracht van het kabinet vertaalt zich nu in een negatiever beeld van het ondernemingsklimaat".


----------------------------------------

Link naar de videopname van Huibrecht Bos, voorzitter Jong Management:

http://www.youtube.com/watch?v=GYvuiUS6tcc

Over Jong Management

Jong Management (JM) is de vereniging van jonge werkgevers verbonden met VNO-NCW. JM inspireert, informeert en stimuleert haar leden om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Het thema is "persoonlijk en zakelijk groeien". In 32 kringen door heel Nederland komen 1100 werkgevers en ondernemers maandelijks bijeen op een activiteit of bedrijfsbezoek en delen hun ervaringen en visie.