Politie Groningen

Dinsdag 15 juni 2010

Provincie Groningen, 15-06-2010

Stadjer met harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend in de Professor Rankestraat in Groningen een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd na een vermoedelijke drugsdeal aangetroffen en gecontroleerd. Politieagenten troffen in de kleding van de man 25 bolletjes met heroïne en cocaïne aan. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 21-jarige.

Meisje gewond na ongeluk met quad

ONSTWEDDE Een 17-jarig meisje uit Onstwedde is maandagavond op de Duinweg in Onstwedde gewond geraakt bij een ongeval met een quad. Zij had zonder toestemming de quad meegenomen. Samen met een 16-jarige vriendin uit Vlagtwedde was het meisje er vandoor gegaan. Op de Duinweg verloor de bestuurster de macht over het stuur, waarna zij met het voertuig in de sloot belandde. De 17-jarige raakte door het ongeval gewond. Zij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Haar één jaar jongere vriendin bleef ongedeerd. De bestuurster kreeg een bekeuring, omdat zij geen rijbewijs heeft. De 16-jarige kreeg een bon, omdat zij geen helm droeg. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie zoek getuigen van straatroof

HAREN De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht op de Rijksstraatweg in Haren heeft plaatsgevonden. Een 22-jarige vrouw uit Haren werd omstreeks 3.00 uur door een onbekende man op het fietspad ter hoogte van het Biologische centrum van haar fiets getrokken. Het slachtoffer kreeg direct een klap in het gezicht. Ondanks de klap probeerde de vrouw haar tas vast te houden. Hierop werd ze door een tweede dader met een onbekend voorwerp op haar hoofd geslagen. De straatrovers wisten vervolgens haar tas af te pakken. Beide daders stapten vervolgens in een voorbij komende auto en zij gingen er vandoor met de tas. Het slachtoffer fietste na de straatroof naar huis en zij alarmeerde daar de politie. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar het geweldsincident. Mensen die iets van de straatroof hebben gezien of iets over de daders en de betrokken auto kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Jongen aangehouden na wisseltruc

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag op de Oosterkade in Groningen een 13-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De knaap wordt ervan verdacht dat hij samen met een tweede verdachte twee mannen geld afhandig heeft gemaakt. Dit gebeurde tijdens het wisselen van geld. De 13-jarige werd op heterdaad aangehouden. Hij werd in een cel ingesloten. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte. De politie beschikt over een goed signalement van deze persoon. De 13-jarige wordt vandaag gehoord.

Oranje spuitende Emmenaar aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag op de J.C. Kapteynlaan in Groningen een 23-jarige man uit Emmen aangehouden voor baldadigheid. De Drent was vermoedelijk blij met de overwinning van het Nederlandse elftal. Hij spoot namelijk met oranje spuitverf HOLLAND op een ruit van een woning. De blijdschap ging snel over toen agenten hem op heterdaad aanhielden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De Drent kreeg vervolgens een bekeuring voor zijn baldadig gedrag. Na het afleggen van een verklaring werd de verdachte in vrijheid gesteld.

Alcoholcontrole na wedstrijd Nederlands elftal

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag- en avond op de Aweg en de Diamantlaan in Groningen alcoholcontroles gehouden. De controles werden gehouden na afloop van de wedstrijd van het Nederlandse elftal. De politie nam van bijna 200 automobilisten een blaastest af. Geen enkele bestuurder bleek onder invloed te verkeren. De Groningse politie gaat vaker na een wedstrijd van Oranje alcoholcontroles houden.

Agressieve alcomobilist aangehouden

ZIJLDIJK - Een 36-jarige man uit Uithuizermeeden is maandagmiddag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding van een dronken automobilist op de Havenweg in Zijldijk. Op de Rensumalaan in Zijldijk zagen agenten de man in zijn auto rijden. De dienders gaven de 36-jarige een stopteken. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand en hij liep direct agressief op de agenten af. Door te dreigen met peperspray werd de man rustig. Een blaastest wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau leverde een alcoholpromillage van
1.4 op. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na huiselijk geweld aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in een woning in de wijk Vinkhuizen in Groningen een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn vrouw (57) met een mes bedreigd. De vrouw bleef ongedeerd. Het echtpaar verkeerde onder invloed van alcohol. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij wordt vandaag gehoord.

Narcomobilist aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Alterveer aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdige aanrijding op de Azielaan in Stadskanaal. De jonge bestuurder was door onbekende oorzaak met zijn auto in de middenberm terechtgekomen. Volgens getuigen had de 19-jarige automobilist te snel gereden. De dienders hadden daarnaast het vermoeden dat de automobilist onder invloed van softdrugs verkeerde. De verdachte weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Hij moest zijn rijbewijs wel inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten.

Vrouw steekt auto in de brand

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor brandstichting. De politie reageerde rond 17:45 uur op een melding van een autobrand aan de Grevingaheerd in Groningen. Politieagenten troffen de auto brandend aan. Zij konden even later de vrouw in de omgeving aanhouden. De 38-jarige Stadjer had vlak na de brandstichting zelf de politie gebeld. Zij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De personenauto raakte zwaar beschadigd. Waarom de vrouw tot haar daad is gekomen is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Vervelende klant aangehouden

VEENDAM De politie heeft maandagavond een 41-jarige man uit Veendam aangehouden voor lokaalvredebreuk. Agenten reageerden op een melding van een vervelende klant in een restaurant aan de Boven Oosterdiep in Veendam. Het bleek dat de Veendammer na sluiting van het restaurant de zaak niet wilde verlaten. De eigenaar had de verdachte meerdere malen verzocht om weg te gaan. Toen hij bleef weigeren, ontstond er een worsteling. De lastige klant werd door agenten voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 14 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Visvliet, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 749, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Ulgersmaweg:aantal geregistreerde voertuigen: 715, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, Egypteneinde:aantal geregistreerde voertuigen: 292, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1231, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.