Politie Groningen

Politie zoek getuigen van straatroof

Haren, 15-06-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht op de Rijksstraatweg in Haren heeft plaatsgevonden.

Een 22-jarige vrouw uit Haren werd omstreeks 3.00 uur door een onbekende man op het fietspad ter hoogte van het Biologische centrum van haar fiets getrokken. Het slachtoffer kreeg direct een klap in het gezicht. Ondanks de klap probeerde de vrouw haar tas vast te houden. Hierop werd ze door een tweede dader met een onbekend voorwerp op haar hoofd geslagen. De straatrovers wisten vervolgens haar tas af te pakken. Beide daders stapten vervolgens in een voorbij komende auto en zij gingen er vandoor met de tas.

Het slachtoffer fietste na de straatroof naar huis en zij alarmeerde daar de politie. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar het geweldsincident. Mensen die iets van de straatroof hebben gezien of iets over de daders en de betrokken auto kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.