Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Kansen in IJsselmonde

Nuttige bijeenkomst

Op 3 juni organiseerde Kansen in IJsselmonde voor werknemers een netwerkbijeenkomst. Gastheer was Bram van Hemmen, de nieuwe portefeuillehouder Werk van de deelgemeente IJsselmonde. Kansen in IJsselmonde is een werkgelegenheidsproject van de deelgemeente IJsselmonde. Het project informeert en adviseert zowel werkgevers als werkzoekenden.

De bijeenkomst werd gehouden tijdens een rondvaart over de Nieuwe Maas. De ondernemers werden welkom geheten door de portefeuillehouder Werk, waarna Kansen in IJsselmonde een presentatie verzorgde over haar dienstverlening. Zo werd ingegaan op mogelijkheden als loonkostensubsidies, participatieplaatsen en opleidingen. Vervolgens vertelden vier ondernemers over hun ervaringen met Kansen in IJsselmonde.

De ondernemers waarderen vooral de speciale aandacht van Kansen in IJsselmonde voor een goede match tussen de werkzoekende en de werkgever. Het goed matchen van personeel - een specialiteit van Kansen in IJsselmonde - is een belangrijke reden dat werkgevers steeds weer gebruik maken van de diensten van Kansen in IJsselmonde.

Tijdens het buffet, dat werd geopend door portefeuillehouder Bram van Hemmen, konden de ondernemers niet alleen genieten van het prachtige uitzicht op de Rotterdamse havengebieden. Dit was het uitgelezen moment om in informele sfeer de medewerkers van Kansen in IJsselmonde specifieke vragen te stellen over de verschillende mogelijkheden. Ook de belangrijkste partners van Kansen in IJsselmonde waren op 3 juni aanwezig, te weten: SoZaWe, het UWV WERKbedrijf en stichting Onbenutte Kwaliteiten IJsselmonde. Hierdoor kregen ondernemers op allerlei mogelijke vragen een antwoord. Ondernemers zijn nog beter op de hoogte van de mogelijkheden die Kansen in IJsselmonde ondernemers biedt en er zijn vele vervolgafspraken gemaakt. Conclusie kan zijn dat het een geslaagd evenement was.