Politie Haaglanden

Persberichten 15 juni

Haaglanden, 15-06-2010

Twee aanhoudingen voor overval Jamin
Den Haag - Politie Haaglanden heeft twee verdachten (19 en 17 jaar uit Den Haag) aangehouden in verband met de overval op de Jamin aan de Kling op dinsdag 8 juni. Drie mannen, waarvan twee met bivakmutsen op, liepen om 12.30 uur de winkel binnen. Eén van hen bedreigde de winkelmedewerker. De andere twee probeerden de kassa te forceren om zo de kassalade mee te kunnen nemen. Dit mislukt echter, omdat de winkelmedewerker een stoel naar hen gooide. Hierdoor vluchtte het drietal de winkel uit. Tijdens het onderzoek kwam er (onder andere via het Veiligheidshuis) informatie bij de recherche van Bureau Ypenburg/Leidseveen binnen, die wees naar de twee verdachten. De officier van justitie verleende toestemming het tweetal op 13 juni aan te houden. Zij zitten nog vast voor verhoor en worden woensdag voor de rechter-commissaris geleid. De politie zet het onderzoek naar de derde verdachte voort.

Jongen beroofd van ketting
Den Haag - Een 10 jarige jongen werd zondag 13 juni omstreeks 19.00 uur op de Mijtensstraat door twee jongens beroofd van zijn gouden ketting, zijn armband en mobiele telefoon. De jongen stond op de Mijtensstraat ter hoogte van de speeltuin, toen de twee jongens hem benaderden en zonder iets te zeggen zijn sieraden en telefoon wegnamen. Eén van hen rende weg in de richting van de Abraham van Beijerenstraat, de vluchtrichting van de tweede dader is onbekend. De daders zijn twee jongens van Noord-Afrikaanse afkomst in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud en hebben allebei donker haar. Eén van hen is circa 1.70m lang en was gekleed in een grijs vest, grijze broek en droeg op zijn hoofd een grijs petje. De tweede dader heeft een gezet postuur en kort donker haar dat op zijn voorhoofd viel. Ook hij was gekleed in een grijs vest en een grijze broek. Heeft u iets gezien van deze straatroof of meent u de daders te herkennen op basis van het opgegeven signalement? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Hennepkwekerij
Den Haag In een woning in de Bussumsestraat trof de politie maandag 14 juni om 16.50 uur een hennepkwekerij aan. In een kamer stonden 120 planten met daarbij de benodigde apparatuur. Agenten hielden de huurder van de woning, een 31-jarige Hagenaar, aan als verdachte van de kwekerij. Alle planten en apparatuur worden vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietsendief aangehouden
Den Haag Agenten hielden maandag 14 juni om 19.54 uur een 44-jarige man uit Leiden aan als verdachte van fietsendiefstal. Op camerabeelden was te zien dat de man zich verdacht gedroeg bij fietsen bij het Blijenburg. Toen de man vervolgens met een loper een fiets losmaakte en richting het station wegfietste, kwamen de agenten in actie. Zij hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. De man bleek een veelpleger uit Leiden te zijn.

Slingerende fietsers slaags met motorrijder
Den Haag - Agenten kregen maandag 14 juni omstreeks 17.30 uur de melding dat er op de Vondelstraat een motorrijder belaagd zou worden door een aantal jongens. Ter plaatse troffen zij een 38-jarige Hagenaar die in discussie was met drie jonge mannen. Zijn motor lag op het wegdek. Diverse getuigen vertelden dat het drietal slingerend over de weg fietsten toen de motorrijder aan kwam rijden. Hij probeerde hen hierop te attenderen, maar omdat de drie niet aan de kant gingen, moest hij ze via de trambaan inhalen. Tijdens het passeren sprak hij de drie aan op hun fietsgedrag, waarna een discussie ontstond. De drie jonge mannen belaagden de Hagenaar en één van hen gooide zijn motor op de grond. De agenten hielden de drie Hagenaars (21, 24 en 25 jaar) aan en brachten hen naar het politiebureau.

Man gesnapt voor illegale kleding inzameling
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar verzamelde maandag 14 juni illegaal kleding die langs de straat in zakken werd aangeboden. Een medewerker van het inzamelbedrijf betrapte de man en hield hem vast. De politie hield de man aan en schreef een proces-verbaal voor diefstal.

Ongenode slapers
Den Haag Tijdens een vaartuigencontrole op maandagavond 14 juni aan de Calandkade troffen agenten twee ongenode slapers aan. De twee kregen een proces-verbaal en werden weggestuurd, omdat zij onrechtmatig verbleven op het vaartuig. De politie zoekt contact met de eigenaar van het vaartuig om hem op de hoogte te stellen van zijn ongenode gasten.

Snorfietser aangereden
Den Haag Een autobestuurder zag maandag 14 juni om 16.00 uur een snorfietser over het hoofd op het Lorentzplein. De 54-jarige snorfietser raakte zwaargewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat de vrouw verschillende botbreuken heeft en een aantal tanden heeft gebroken.

Man klimt langs balkons
Leidschendam - Getuigen belden maandag 14 juni om 23.00 uur naar de politie omdat ze een man langs enkele balkons omhoog zagen klimmen. Agenten namen poolshoogte en ontdekten dat het om een bewoner van een flat aan De Haar ging. De 28-jarige man vertelde dat hij inderdaad langs de balkons had geklommen omdat hij ruzie had gehad met zijn vriendin, die hem vervolgens niet binnenliet. Op deze onconventionele manier was hij toch naar de woning gegaan en had het ondertussen weer bijgelegd met zijn vriendin.

Te veel op
Wassenaar - Agenten hielden dinsdag 15 juni om 00.33 uur tijdens een alcoholcontrole een 44-jarige man uit Katwijk aan omdat hij reed terwijl hij teveel had gedronken. Het resultaat van de blaastest was 365 ugl. Aangezien de man beginnend bestuurder is, werd op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de Katwijker ingevorderd.

Ruzie om wisselgeld
Rijswijk - Een 16-jarige jongen uit Rijswijk sloeg maandag 14 juni om 16.30 uur een 19-jarige caissière van een supermarkt aan de Clavecimbellaan. Hij was samen met een groepje anderen en dacht dat de boodschappen betaald waren met een briefje van twintig euro en dat zij dus nog tien euro wisselgeld tegoed zouden hebben. De caissière was er echter van overtuigd dat er met een briefje van tien euro was betaald. De jongen begon daarop te schelden en te dreigen en het winkelpersoneel verklaarde dat de jongen in het daaropvolgende tumult ook een klap uitdeelde. Het lukte het winkelpersoneel de jongen en zijn vrienden de winkel uit de sturen, waarna ze de politie alarmeerden. Voordat agenten hem aanhielden, vernielde de jongen in zijn woede buiten nog een prullenbak. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Fietsers gevallen
Westland - In het Westland vielen maandag 14 juni kort na elkaar twee fietsers. Omstreeks 17.00 uur viel op de Molenbroeklaan een 39-jarige fietser uit Poeldijk met zijn fiets en bleef bewegingsloos op de grond liggen. De man had een wond op zijn kin en reageerde slecht op het aanspreken van een agent. De man werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op de Hoofdstraat in De Lier trof omstreeks 17.30 uur een 52-jarige Volendammer hetzelfde lot. Hij kwam met zijn fiets ten val toen hij vanaf het Oranjeplein de Hoofdstraat op wilde fietsen en viel tegen een passerende auto aan. De man had vermoedelijk met zijn arm een reclamebord geschampt waardoor hij uit balans raakte en met zijn hoofd op het wegdek viel. Een agent die geen dienst had, zag het ongeluk gebeuren en ontfermde zich onmiddellijk over de onfortuinlijke fietser. Hij is met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Op de vuist
Delft Meerdere getuigen belden maandag 14 juni om 18.00 uur de politie dat er een vechtpartij zou zijn op de Buitenhofdreef en dat er iemand gewond op straat zou liggen ter hoogte van het wokrestaurant. Gewaarschuwde agenten zagen toen zij aan kwamen rijden vier jongens wegrennen. Volgens een getuige had één van hen gevochten met een man en hem een trap en een aantal klappen gegeven. De 16-jarige jongen uit Delft gaf onmiddellijk toe dat hij een paar klappen had uitgedeeld omdat hij zomaar werd aangevallen door een man. Deze man werd niet meer aangetroffen. De agenten hielden de Delftenaar aan. Enige tijd later kregen agenten weer een melding van een agressieve man die voorbijgangers aanviel nabij het wokrestaurant. De agenten troffen de man achter het restaurant aan, hij zat onder het bloed. De 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gedroeg zich agressief. Zowel de Delftenaar als de 44-jarige vechtersbaas kregen een proces-verbaal.

Zonder vaste woon- of verblijfplaats
Delft - Agenten zagen maandag 14 juni omstreeks 17.00 uur een auto rijden, waarin de man op de achterbank geen gordel droeg. Toen de agenten de auto op de Van Foreestweg lieten stoppen, bleek de 31-jarige man geen identiteitbewijs te hebben. De man stond als ongewenst vreemdeling geregistreerd en had voor bijna 1200 euro aan boetes openstaan. De recherche onderzoekt de zaak.
Dezelfde avond controleerden politieagenten ook een auto waarvan de bestuurder nog meerdere boetes met een gezamenlijke waarde van 1000 euro moest betalen. Ook deze bestuurder had geen vaste woon- of verblijfplaats. De 23-jarige jongen betaalde de boetes en mocht het bureau weer verlaten.

Twee verdachten aangehouden na diefstal uit woning Zoetermeer Een getuige zag in de nacht van 14 op 15 juni vijf mannen aan een hek van een woning aan de Graaf Adolfstraat rommelen. Toen hij zag dat de mannen de tuin in gingen, alarmeerde de getuige de politie. Omdat de achterdeur van de woning openstond, konden de verdachten makkelijk binnenkomen. De mannen namen twee portemonnees mee. Na deze diefstal stoven de mannen verschillende richtingen op. Op grond van een signalement van de verdachten konden agenten echter een 27-jarige Bleiswijker en een 23-jarige jongen uit Zoetermeer aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Op strooptocht
Delft Twee in burger geklede beveiligingsmedewerkers zagen maandag 14 juni in een winkel aan het Bastiaansplein een man en een vrouw diefstal plegen. Omstreeks 12.30 uur dacht het winkelende stel de goederen ongezien mee te kunnen nemen. Het beveiligingsteam waarschuwde echter meteen de politie en achtervolgde -ongezien- de twee. Het Schiedamse paar liep niets vermoedend een andere winkel in, waar ze hun daad herhaalden. Buiten de winkel maakten de gewaarschuwde agenten een einde aan de strooptocht. In de tas van de man zaten o.a. etenswaren, ondergoed, kleren, cosmetica en een schoudertas. De 24-jarige Schiedammer gaf onmiddellijk toe de goederen gestolen te hebben. Beide verdachten kregen een proces-verbaal.

Aanrijding met letstel
Zoetermeer - Een 40-jarige man keek maandag 14 juni niet goed uit bij het inparkeren van zijn auto. De Zoetermeerder reed omstreeks 16.00 uur op de Voorweg en wilde, toen hij een parkeerplekje zag, zijn auto inparkeren. Hierbij zag hij echter een 37-jarige scooterrijdster, die naast de auto reed, over het hoofd. De Zoetermeerse kwam lelijk terecht en klaagde over pijn in haar been. De vrouw kon zich, toen de hulpdiensten arriveerden, niks van de aanrijding herinneren. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een lichte hersenschudding werd geconstateerd.

Gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Een 64-jarige fietser uit Zoetermeer raakte 14 juni gewond toen hij omstreeks 13.00 uur op de Zegwaartseweg door een passerende pizzakoerier ten val kwam. Het slachtoffer hoorde achter zich het geluid van een naderende bromfiets. Kort daarna kreeg hij een hij een tik van het stuur van de hem passerende pizzakoerier waardoor hij viel. De pizzakoerier keek nog wel achterom en zag dat de man was gevallen, maar reed toch door in de richting van de Van der Hagenstraat. De Zoetermeerder hield schaafwonden aan zijn hand, arm en been over aan de valpartij en ook zijn fiets en kleding raakte beschadigd. Ten tijde van het ongeval reed een andere pizzakoerier in de tegengestelde richting. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Heeft u deze aanrijding gezien of weet u wie de pizzakoerier is die de val van het slachtoffer veroorzaakte? Neem dan contact op met de politie van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.