Gemeente Kaag en Braassem

Vrijwilligers gezocht voor Humanitas in Kaag en Braassem Humanitas zoekt vrijwilligers

Deze zomer gaat Humanitas ook in Kaag en Braassem aan de slag. Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. De projecten en activiteiten van Humanitas worden door lokale afdelingen in het hele land georganiseerd. Straks dus ook in onze gemeente.

ln Nederland ondersteunen 10.000 vrijwilligers ruim 35.000 mensen die het tijdelijk zwaar hebben of eenzaam zijn. Zij helpen jonge gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Ook helpen zij mensen met hun thuisadministratie, wanneer zij door ziekte of gebrek even de regie over hun financiën zijn kwijtgeraakt. Humanitas biedt ook een luisterend oor aan mensen die door scheiding, ziekte, ouderdom overlijden of ander groot verlies, in een isolement dreigen te komen. Deze hulp is altijd tijdelijk tot maximaal een jaar.

Gert Voerman is bestuurslid van Humanitas Rijnland: âIn Kaag en Braassem groeit het aantal mensen dat beroep op ons doet. Er zijn veel mensen die niet kunnen terugvallen op familie of buren. Ook hier. Hulpinstanties gaan ook minder doen. Dan komt het neer op vrijwilligers die met een beetje aandacht een ongelofelijk verschil kunnen maken in iemands levenâ. Humanitas heeft in Rijnland 200 vrijwilligers. Zij zijn van alle leeftijden. Zij werken, zitten nog op school of zijn met pensioen. Dit team zoekt naar nieuwe collegaâs in Kaag en Braassem die vier uur per week er voor over hebben. Om vrijwilligers goed in te kunnen zetten, zoekt Humanitas voor deze gemeente ook een coördinator (ook onbetaald). Voerman: âDe coördinator doet de intakes en koppelt de vrijwilliger en de hulpvrager aan elkaar. Daarvoor zoeken we een topper die ervaring heeft in de zorg en een dag in de week tijd heeftâ.

Woont u in Kaag en Braassem en u wilt het team van Humanitas versterken? Bel of mail dan met Gert Voerman, via tel. (06) 27 82 01 66, of via de e-mail:g.voerman@humanitas-rijnland.nl. Of kijk op de website:www.humanitas-rijnland.nl.
Â