Gemeente Tiel


Winnaar enquête Centrum voor Jeugd en Gezin

Foto A. Mual, Mozaïek welzijnsdiensten-winnaar lars van der Zijden

Wethouder Vermeulen heeft op donderdag 10 juni 2010 een I-pod overhandigd aan Lars van der Zijden. Lars heeft de I-pod gewonnen door het invullen van een enquête over opgroeien en opvoeden. Deze enquête heeft alles te maken met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) waar elke gemeente in 2011 over moet beschikken.

Mozaïek Welzijnsdiensten heeft in opdracht van de gemeente Tiel jongeren en ouders gevraagd hoe zij aan informatie en advies willen komen over opgroeien en opvoeden. Naast Lars hebben nog 193 andere jongeren en 95 ouders/verzorgers de enquête ingevuld.

Uit de resultaten kwamen de volgende adviezen naar voren:
* Ga naar de mensen (uit de geraadpleegde doelgroep) toe, want ze komen niet van zelf naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
* Organiseer geen fysieke inlooppunten voor jongeren. En als de gemeente dat toch wil, doe dat dan pas als jongeren gewend zijn aan het outreachend werkende CJG.

* Maak medewerkers van instellingen uit het CJG netwerk CJG-medewerkers. Trek geen nieuwe functionarissen aan.
* Organiseer de zelfredzaamheid, de eigen kracht.
* Zorg voor een effectieve PR. Zorg voor een positief imago. Vraag scholen om daarin een aandeel te leveren (overbrengen van informatie; gastlessen over het CJG).

Bovenstaande adviezen worden meegenomen in het verdere traject om te komen tot een CJG in Tiel.

Lees meer over het CJG.