Vergeten mobiele telefoons kunnen kinderen met kanker helpen

15/06/2010 12:34

www.jeoudemobieldoetleven.nl

LEIDEN - De nieuwste BlackBerry, een iPhone met allerlei geavanceerde applicaties - een gebruikt mobieltje belandt al gauw vergeten en afgedankt achterin een lade. Terwijl die mobiele telefoon een tweede leven kan krijgen in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden en veelal nog wel vijf jaar dienst kan doen.

Het Leidse telecom- en ict-bedrijf BViP en het Leiderdorpse communicatiebedrijf Demmenie Graficon gaan belangeloos de verweesde telefoons inzamelen en verkopen aan het bedrijf ReCell. Die geeft voor de telefoons een vergoeding, waarmee projecten worden gesteund van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De twee bedrijven hopen zo 30.000 euro in te zamelen. ReCell heeft toegezegd 50 cent per mobieltje extra te doneren als dat streefbedrag wordt gehaald.

In Leiden en Leiderdorp komen verschillende verzamelpunten voor de afgedankte telefoons, waarvan de locaties te vinden zijn op de site www.jeoudemobieldoetleven.nl. Wanneer bedrijven uit de rest van het land hun gebruikte mobieltjes willen doneren, komt speciaal een koerier voorrijden.

De actie eindigt op 5 januari 2011, wanneer de initiatiefnemers hopen een grote cheque te kunnen overhandigen aan KiKa en het Wilhemina Kinderziekenhuis.





http://www.jeoudemobieldoetleven.nl