Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 juni 2010

Grote ravage op de A1 na kantelen vrachtwagen met oplegger

De Lutte

Dinsdagmorgen 15 juni omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op A1. Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland reed met zijn vrachtwagen met oplegger over de A1 komende vanuit Duitsland. Net voor de grens lette de chauffeur niet goed op en reed een aantal markeringsborden omver. Door een stuurcorrectie kwam de vrachtwagencombinatie op een betonnen barrière, die in verband met wegwerkzaamheden zijn aangebracht. De combinatie schoof vervolgens 150 meter over de betonen barrière, kantelde en kwam tegen een graafmachine op Nederlandse zijde tot stilstand. De vrachtwagen verloor honderden liters diesel. Door de ravage is de rijbaan van de A1 van Duitsland naar Nederland geheel afgesloten. Automobilisten worden over de parkeerplaats op de Poppe omgeleid en kunnen hun weg vervolgen. Het vrachtverkeer wordt vanaf Gilderhaus omgeleid naar de A35. Bergingswerkzaamheden en drainage van de grond zal de gehele dag plaats vinden. (2010053490)

Fietser gewond na aanrijding
Enschede
Een 60-jarige fietser uit Enschede raakte maandag 14 juni gewond na een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede.

Maandag 14 juni omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op het fietspad van de Haaksbergerstraat in Enschede. Een 60-jarige fietser uit Enschede reed over de Haaksbergerstraat, komende vanuit het centrum. Een 21-jarige fietsster uit Enschede haalde de man links in. Op het moment dat de 21-jarige vrouw de man inhaalde, moest de 60-jarige uitwijken voor een aantal voetgangers. De 60-jarige kwam met zijn stuur tegen de 21-jarige en kwam ten val. Door de val raakte de 60-jarige gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010053253)

Twee bromfietsdieven aangehouden Enschede
Een 14-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden woonachting in Enschede werden maandag 14 juni aangehouden, omdat zij in het bezit waren van een gestolen bromfiets.

Maandag 14 juni omstreeks 19.00 uur zagen surveillerende agenten op de Gevengoorweg in Enschede een jongen op een bromfiets rijden zonder helm. Tijdens de controle kon de 14-jarige jongen geen identiteit of rijbewijs tonen. Bij navraag bleek dat de bromfiets de avond ervoor gestolen was op de Vlierstraat. Een 16-jarige jongen stond bij de 14-jarige. Beiden werden aangehouden op verdenking van diefstal van de bromfiets. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010053405)

Man aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 19-jarige man uit Zutphen werd maandag 14 juni aangehouden, omdat hij een 23-jarige vrouw uit Enschede had mishandeld. De 23-jarige werd zonder reden op het station in Hengelo van de bank geduwd. De vrouw verloor haar zonnebril en wilde deze oppakken. Op dat moment werd zij gelijk door de man bij haar keel gegrepen, getackeld en geslagen. De man rende hierna snel weg de trein in. De conducteur liet de man weer de trein uitstappen en hij werd overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010053446)

Snelheidscontrole

Enschede

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit tijdens wegwerkzaamheden op de A1 en A35.

Tijdens wegwerkzaamheden op de A35 is er een tijdelijke snelheidbeperking ingesteld van 50 km/h in plaats van 100 km/h. Tijdens de controle vonden wegwerkzaamheden plaats. Op maandag 14 juni 2010 werd gecontroleerd van 13.00 uur tot 17.15 uur. In totaal werden 322 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 26 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 133 km/u. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal voor het rechts inhalen. Een automobilist droeg geen autogordel.

(2010053374)

Dronken automobilist zonder geldig rijbewijs van de weg gehaald

Hengelo

Een 18-jarige automobilist uit Vriezenveen werd maandag 14 juni aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde zonder dat hij in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Maandag 14 juni omstreeks 21.00 uur zagen surveillerende agenten, op de Leidijk in Westerhaar-Vriezenveensewijk, een bestuurder van een auto rijden die ze wilden controleren. Ondanks optische signalen van de politie bleef de automobilist zijn weg vervolgen waarbij hij snelheden van 90 km/h haalde waar 50 km/h is toegestaan. De automobilist bleef de stopsignalen van de politie negeren, ondanks dat hij in de spiegel naar de politie bleef kijken. Op de wegversmalling naar de Sluiskade NZ kwam de automobilist klem te zitten. De politieagenten namen snel de sleutels uit het contactslot zodat de automobilist niet verder kon rijden.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 18-jarige man uit Vriezenveen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,29 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs, overschrijden van de maximum snelheid en het niet voldoen aan een stopteken. (2010053419)

Scooterrijder gewond na aanrijding Almelo
Een 17-jarige scooterrijder uit Almelo raakte maandagmorgen 14 juni gewond na een aanrijding op de Violierstraat in Almelo.

Maandagmorgen 14 juni omstreeks 08.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Violierstraat in Almelo. Een 17-jarige scooterrijder uit Almelo reed over de Violierstraat, komende uit de richting van de Berkelstraat. Voor de 17-jarige reed een 44-jarige automobilist met een aanhangwagen. Deze wilde linksaf de Deldenerstraat in. Dit werd te laat opgemerkt door de 17-jarige, waarna hij achterop de aanhanger reed. De jongen kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010053139)

Fietsendief aangehouden
Enschede
Een 21-jarige man uit Enschede werd maandag 14 juni aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen.

Maandagavond 14 juni omstreeks 23.00 uur zagen surveillerende agenten op de Het Bijvank een man lopen met een fiets op zijn schouder. De agenten spraken de man aan en hij bekende direct de fiets te hebben gestolen bij een flat aan de Belgiëlaan. De man, een 21-jarige Enschedeër, werd aangehouden. In zijn garagebox werd nog een van diefstal afkomstige fiets aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010053428)