Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadgenoot wacht coalitievorming niet af: kosten koper geschrapt

15 juni 2010

Nederland wacht in spanning af welke partijen plaatsnemen in het nieuwe kabinet. Wat gaan zij doen met de overdrachtsbelasting voor starters en de hypotheekrenteaftrek? De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot wacht de coalitievorming niet af, maar schrapt de kosten koper nu al met een `Vrij op Naam-actie'.

Alle woningen van Stadgenoot zijn vanaf maandag 14 juni vrij op naam: kopers betalen tijdens deze actie geen kosten koper meer over de vraagprijs van een woning. Dit betekent dat er geen overdrachtsbelasting hoeft te worden betaald. In Amsterdam Noord en Zuidoost liep deze actie al sinds april. In Noord werden in twee maanden tijd bijna evenveel woningen verkocht als in het half jaar daarvoor.

Appartementen met parkeerplek

"In Noord hebben wij appartementen te koop aan de Loenermark en de wijk De Banne", vertelt Vincent van der Meulen, woonmakelaar van stadsdeel Noord. "Het gaat om jaren zeventig-bouw met een eigen parkeerplek of gratis parkeren. De appartementen variëren van zo'n 60 tot 95 vierkante meter. Geschikt voor starters, tweeverdieners, gezinnen met een kind en ouderen."

Kijk voor meer informatie op www.stadgenoot.nl.