Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Driemond van start

---

Bouw SAC Driemond van start

15 juni 2010

In 2003 is door de sportverenigingen een plan gemaakt voor het realiseren van het Sport- en Activiteiten Centrum Driemond (SAC). Het SAC omvat een sporthal van ca. 2.000 m2 met twee tennisbanen, een gymzaal, kantoor- en kleedruimten en een ruime kantine met een buurthuis. De Stichting SAC wordt eigenaar en exploitant van de accommodatie. S.V. Geinburgia, Driemond Fit, de Dorpsraad Driemond, de Jan Woudsmaschool en de Cornelis Jetsesschool worden de vaste gebruikers. Het plan wordt ondersteund door het Stadsdeel Zuidoost en de Gemeente Amsterdam.

Gezamenlijk gebruik
Onderzoek wijst uit dat het combineren van sporthallen en gymzalen leidt tot optimaal gebruik ervan. Een gezamenlijk gebruik door scholen en verenigingen komt de gemeenschapszin in het dorp ten goede. De schoolkinderen komen al vroeg bij de verenigingen over de vloer en worden gestimuleerd gebruik te maken van het sportaanbod. De Dorsraad Driemond gebruikt het gebouw om kantoor te houden en om er de "dorpse" bijeenkomsten te organiseren. De sportkantine vervult tevens de rol van buurthuis. Alle inwoners van Driemond, zowel jong als oud, krijgen een eigen plek waar bruisende activiteiten plaatsvinden. Het wordt dé nieuwe sociale en sportieve ontmoetingsplaats met cultuur voor en door de bewoners en waar ouderen in het dorp straks dagelijks terechtkunnen voor een praatje of spelletje.

Landelijke omgeving
Richard van Vliet, voorzitter Stichting Sport en Activiteiten Centrum Driemond, is blij dat de bouw eindelijk gaat beginnen. "Het nieuwe multifunctionele centrum zal niet alleen een positieve invloed hebben op de leefbaarheid in het dorp; ook inwoners uit omliggende wijken en plaatsen zullen er gebruik van maken. Er zijn niet heel veel overdekte tennisbanen in deze regio. Met het SAC krijgt Stadsdeel Zuidoost er een prachtige voorziening bij. Deze week is ook een begin gemaakt met de aanleg van een kunstgras voetbalveld voor Geinburgia, dat op 30 mei 60 jaar is geworden. De leden van Geinburgia komen al lang niet meer alleen uit Driemond, maar ook uit andere delen van Zuidoost. Met het SAC, de vernieuwde voetbalvelden en de prachtige buitentennisbanen zal dit aantal ongetwijfeld toenemen. Het wordt een topaccommodatie in een rustige, landelijke omgeving".

De 1e paal wordt geslagen tussen 15.00 en 16.00 uur op de bouwlocatie aan de Stammerlandweg te Driemond. Aansluitend is er tot 17.00 uur de gelegenheid om samen met de bewoners deze feestelijke gebeurtenis te vieren.

---