Watersportverbond - KNWV

District Noord-Kampioenschap verzeild dit weekend

dinsdag 15 juni 2010

In het weekend van 12 en 13 juni zijn op het Heegermeer de
Kampioenschappen District Noord voor de klassen 30m2, Regenboog, 16m2, Top, Randmeer, G2 en Flits verzeild. De organisatie was in handen van Watersportvereniging Heeg en er waren meer dan 90 deelnemers.

Kampioenschappen District Noord De wedstrijden werden gevaren op een zogenaamde trapeziumbaan met een inner- en outerloop. Zaterdag werd om 10 uur van start gegaan met een zuidwestenwind 5 Beaufort. Aan het eind van de eerste race kregen de zeilers en niet te vergeten het wedstrijdcomité te maken met een afnemende windkracht naar 4 en draaiend naar noordwest. Dit betekende voor het comité boeien
verleggen en voor de zeilers even wachten voor de tweede start.

Na de tweede start was er de gelegenheid om terug te gaan naar de moederschepen, waarvan het merendeel in de passantenhaven van Heeg lag. In race 3 en 4 moest er hard gewerkt worden door de zeilers want de wind wakkerde aan tot 5 met uitschieters naar een dikke 6. Na afloop van de wedstrijden was er een Happy Hour met aansluitend een visbuffet. Al met al een heel gezellig gebeuren mede dankzij de muziek.

Zondag waren de weersomstandigheden geheel anders. Er werd om 10.00 uur gestart met een noordwestenwind 2 à 3. De voorspellingen waren dat na 11.00 uur de wind zou draaien naar het zuidoosten en zou afnemen naar 4 knopen. Die weersverwachtingen bleken uiteindelijk slechts verwachtingen. De wind draaide wel, maar ging naar het zuidwesten en de windkracht bleef gelijk al werd het in de loop van de middag wel iets minder. Om 11.45 uur ging de tweede race van start en de derde om 13.35 uur. De laatste boot finishte om 15.30 uur.

Daarna werden de prijzen en wimpels uitgereikt door Bert Kuiper, voorzitter van het Watersportverbond District Noord. De uitslagen zijn te vinden op www.sportinschrijving.nl/watersportverbond.