Gemeente Kapelle

Benoeming nieuwe burgemeester

Na bijna acht jaar gaat de heer S.W.G.M. Kramer zijn burgemeesterschap beëindigen. Hij heeft hiervoor zijn ontslag ingediend per 1 januari 2011. De gemeenteraad van Kapelle moet nu op zoek naar een nieuwe burgemeester. Alvorens deze benoemd kan worden dient er eerst een hele procedure doorlopen te worden. In overleg met de Commissaris van de Koningin is er een tijdschema voor deze benoemingsprocedure opgesteld.

Profielschets
De eerste stap die genomen moet worden is het opstellen van een profielschets. Deze profielschets is een lijst met eigenschappen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Een voorbereidingsgroep bestaande uit fractievoorzitters van de gemeenteraad hebben zich samen met gemeentesecretaris R. Quapp, wethouder J. Herselman en griffier J. Chamalaun over de profielschets gebogen.

Extra raadsvergadering
Op dinsdag 22 juni 2010 wordt er om 19.00 uur een extra raadsvergadering gehouden. Het eerste deel van de avond is een zogenoemde Voorbereidende raadsvergadering. Hier kunt u kennisnemen van de profielschets en gebruikmaken van uw recht om in te spreken. Bent u benieuwd naar de profielschets voor de nieuwe burgemeester? Dan bent u van harte welkom om de vergadering bij te wonen. Na de Voorbereidende raadsvergadering wordt de profielschets officieel vastgesteld door de raad in een Besluitvormende raadsvergadering. In de raadsvergadering van 29 juni 2010 wordt om 19.00 uur de profielschets door de raad officieel overhandigd aan de Commissaris van de Koningin. Ook hier bent u uiteraard van harte welkom.

Vacature
In tegenstelling tot raadsleden en wethouders, wordt de burgemeester niet gekozen, maar benoemd door de Kroon. Dat wil zeggen bij Koninklijk Besluit op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op 6 september 2010 wordt de vacature opengesteld in diverse media waaronder de Staatscourant.

Vergadering Gemeenteraad 22-06-2010 Vergadering Gemeenteraad 22-06-2010