Woonbond


15-06-2010

Corporaties overstag in conflict over gemeenschappelijke tuin

Woningcorporaties De Key en Far West zijn overstag gegaan in een conflict met een aantal huurders over het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes in nieuwbouwcomplex Masira in Amsterdam Nieuw-West. De 11 huurders van dit gemengde huur/koopcomplex mochten aanvankelijk geen gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin en bergingen. Die waren voorbehouden aan de kopers. Na fel protest van de huurders tegen deze vorm van discriminatie trokken de corporatie de maatregel in.

Alle bewoners van het complex hebben recht op toegang tot de tuin, lieten Far West en De Key weten. Ook kunnen huurders nu gebruik maken van de fietsenberging en een parkeerplek huren in de garage van hun eigen complex. Aanvankelijk zouden ze een straat verderop moeten parkeren.

Het Parool heeft uitgebreid aandacht besteed aan de kwestie. In editie van 8 juni zegt een woordvoerder van de corporaties dat de situatie door de huurders verkeerd begrepen is. Het zou gaan om de klachten van één familie. Malika Ait Malouk, die het initiatief heeft genomen voor de actie, ontkent dit. Ik treed op namens alle huurders. We kregen steeds te horen dat huurders niet in de gezamenlijke ruimtes mochten. En wij begrijpen heel goed wat gezegd wordt, zegt ze in Het Parool.

Ook de VVE is blij dat het conflict uit de wereld is. Anders had ik op de VVE-vergadering zelf voorgesteld de huurders een sleutel van de tuin te geven, aldus Wiegert van Dijk, lid van de tuincommissie van de VVE.