Gemeente Eersel


Nieuwe vervoerder voor Taxbus

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en 15 regiogemeenten hebben gezamenlijk het voornemen om het contract voor uitvoering van Taxbus te gunnen aan regiotaxi De Vallei. Dit betekent een nieuwe vervoerder per 1 januari 2011.

Voor de reizigers zal Taxbus niet veel veranderen. Het systeem zoals dat er nu is, zal blijven bestaan en praktische zaken zoals telefoonnummers en bereik zullen hetzelfde blijven.

Â

Het nieuwe contract vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de opdrachtgevers gezamenlijk hebben uitgevoerd. Het nieuwe contract gaat in op 1 januari 2011 en heeft een looptijd van vier jaar met de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar.

Â

Voor het contract is geconcurreerd tussen drie vervoerbedrijven: Regiotaxi De Vallei, Connexxion en de huidige vervoerder (Cibatax). De aanbiedingen zijn beoordeeld op diverse kwaliteitscriteria en op prijs. Hieruit is gebleken dat Regiotaxi De Vallei verreweg het beste scoort op kwaliteit en prijs. SRE en de deelnemende gemeenten willen zo snel mogelijk overgaan tot definitieve gunning van het nieuwe contract. Het precieze moment is afhankelijk van eventuele gerechtelijke procedures.

Â

Om een goede start te kunnen maken met de nieuwe vervoerder, moesten alle vervoerders bij de inschrijving een implementatieplan indienen. Ook dit plan is in het kader van de aanbesteding beoordeeld. En op dit onderdeel heeft Regiotaxi De Vallei ook een goede score gehaald. Regiotaxi De Vallei zal na de definitieve gunning een nieuwe vestiging openen in Eindhoven. De centrale zal gevestigd worden in de regio Eindhoven en het personeel wordt gezocht worden in deze regio. Regiotaxi De Vallei zal conform de CAO Taxi een deel van het personeel van de huidige vervoerder overnemen. Na de definitieve gunning zal gezamenlijk met Regiotaxi De Vallei gewerkt worden aan een goede implementatie zodat de reiziger zo weinig mogelijk merkt van de overgang naar een nieuw contract per 1 januari 2011.

Â

Regiotaxi De Vallei is gevestigd in Veenendaal en is opgericht in 2002 voor de uitvoering van de regiotaxi in het gebied Ede, Rhenen, Veenendaal, Wageningen en Barneveld. In de loop van de jaren zijn hier nog extra contracten bij gekomen voor gebieden in Gelderland, de Stadsregio Arnhem-Nijmegen en de provincie Utrecht.