Gemeente Achtkarspelen


Aanpak Kuipersweg Buitenpost

In 2008 heeft het gemeentebestuur besloten om de problemen met trilling- en geluidshinder in het noordelijke deel van de Kuipersweg in Buitenpost aan te pakken.

Het onderzoek naar met name het onderdeel riolering heeft meer tijd in beslag genomen dan verwacht. De conclusie was uiteindelijk dat het nodig is om de riolering van de Kuipersweg tot aan de kruising met de Bernhardlaan aan te passen. Ook de weginrichting van dit hele traject wordt nu in de plannen meegenomen. De start van het werk met eerst de rioleringswerkzaamheden, is nu gepland na de zomervakantie van dit jaar. De riolering wordt overigens alleen vervangen in het weggedeelte vanaf de kruising van de Beatrixstraat tot het kruispunt De Hoefslag/Bernhardlaan. In de winterperiode krijgt de ondergrond dan tijd om na te zakken. De weg is dan overigens wel berijdbaar. In het voorjaar van 2011 volgt de herinrichting van de weg vanaf de Voorstraat tot en met de kruising De Hoefslag/Bernhardlaan.

Inspraak
Bekend was dat de aanleg van de rondweg gevolgen zou hebben voor de verkeerssituatie in Buitenpost. Er zijn echter ook nieuwe ontwikkelingen (onder meer vrijkomend pand politiekantoor, vrijkomend pand chinees restaurant, andere leegstaande panden aan de Voorstraat) die aanleiding zijn om het toekomstplaatje voor Buitenpost samen met Plaatselijk Belang en middenstandsvereniging BUVO nog eens onder de loep te nemen. De aanwonenden en andere belanghebbenden worden betrokken bij de concrete plannen voor de inrichting van de weg. Een uitnodiging voor een eerste inspraakbijeenkomst kunnen zij tegemoet zien. Waarschijnlijk direct na de zomervakantie.

Riolering
Over de start van de vervanging van het (diep)riool na de zomer en welke gevolgen dat heeft voor de bereikbaarheid van de woningen en de bedrijven aan de Kuipersweg zal met mailingen, via de gemeentelijke infopagina in De Feanster en via de website van de gemeente tijdig bericht woden gedaan.
Als u nog vragen hebt, dan kunt u terecht bij de medewerker verkeer en vervoer, de heer Wieger Vellinga, tel. (0511) 54 81 97.