Saxion
BR>

di 15 juni 2010

Bewoners kritisch over informatievoorziening tijdens stroomstoring

De bewoners van de Bollenstreek hebben de informatievoorziening vanuit de gemeente tijdens de stroomstoring van 9 en 10 januari 2010 als onvoldoende ervaren. Dit blijkt uit een evaluatie.

Deze evaluatie is gehouden door studenten Integrale Veiligheidskunde voor het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving in samenwerking met Crisislab. De getroffenen waardeerden het optreden van de gemeente gemiddeld met een 4,5.

Ondanks de inzet van de rampenzender, het internet en het rondrijden van hulpdiensten geven de bewoners aan nauwelijks informatie te hebben ontvangen over de duur van de stroomstoring. Burgers gaven aan evenmin informatie te hebben ontvangen over hoe te handelen tijdens de stroomstoring.

Het gebrek aan informatie leidde bij de bewoners niet tot afwachten; zij probeerden zich in eerste instantie zelf te redden. Tijdens de stroomstoring is iets meer dan de helft van de ondervraagden actief op zoek geweest naar informatie. Hierbij is niet de overheid, maar het netwerk van buren, familie en vrienden de belangrijkste bron van informatie geweest. Meer dan de helft van de ondervraagden is voornemens extra voorbereidingsmaatregelen te treffen voor een mogelijk incident in de toekomst.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Het verslag van het onderzoek naar de stroomstoring in de Bollenstreek is te vinden in de Kennisbank van het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving: saxion.nl/leefomgeving/nieuws/0000002818.

Meer informatie is verkrijgbaar bij dr. ir. J.M.M. (Jeroen) Neuvel, docent/onderzoeker bij het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving, telefoonnummer: 053-4871023, e-mail: j.m.m.neuvel@saxion.nl.
____________________ Zoek