Gemeente Enschede

Dit jaar veel huldigingen Verkeersbrigadiers

Ieder jaar, aan het eind van het schooljaar, krijgen de vrijwillige verkeersbrigadiers, als dank voor hun inzet, een presentje en worden de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar is een bijzonder jaar waarin veel verkeersbrigadiers worden gehuldigd; het gaat hierbij om vrijwilligers die zich al uitzonderlijk lang inzetten. Twee van de jubilarissen zijn al veertig jaar verkeersbrigadier. In totaal worden er op woensdag 16 juni 17 brigadiers gehuldigd.

Enschede heeft momenteel 400 verkeersbrigadiers. Deze verkeersbrigadiers, ook wel klaar-overs genoemd, helpen vooral kinderen om veilig over te steken. Het komt regelmatig voor dat automobilisten niet meer stoppen voor een zebrapad. De verkeersbrigadiers dwingen het verkeer te stoppen door middel van een bord en fluit waarna de kinderen veilig over kunnen steken.

Gezocht
Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Om deze reden roepen de gemeente Enschede en de politie mensen op om zich vrijwillig in te zetten als verkeersbrigadier. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden bij de diverse basisscholen. De scholen kijken samen met de vrijwilligers waar ze zich in kunnen zetten als verkeersbrigadier.