Watersportverbond - KNWV


1e exemplaar jubileumboek GWS (Grou) uitgereikt

dinsdag 15 juni 2010

In het restaurant van het Aquaverium in Grou is vrijdagavond het eerste exemplaar van het jubileumboek 75 jaar Grouwster Watersport van de Vereniging Grouwster Watersport (G.W.S.) gepresenteerd aan ere-lid en oud-voorzitter Foeke de Wolf.

Voorzitter André Andringa (links) en Foeke de Wolf met het eerste exemplaar De 79-jarige Grouster is nog steeds actief voor de
vereniging, onder meer door het geven van 'gevraagde en ongevraagde' adviezen en belangenbehartiging. Ook heeft hij zich ingezet een goede plek voor het verenigingsarchief van G.W.S. te vinden. Dat archief - dat bijna driekwart eeuw beslaat - staat nu nog op de zolder van oud-secretaris Hinne de Jong.

De Wolf maakte na de presentatie bekend dat hij vrijdag een telefoontje kreeg dat het archief een plekje kan krijgen bij Tresoar, het Friesh Historisch en Letterkundig Museum. "Mar op ien voorwaarde", zo hield De Wolf de spanning er in, "dat se twa eksimplaren fan it jubileumboek krije!". Het G.W.S.-bestuur kon daar mee instemmen, met name omdat het archief dan voor de eeuwigheid goed en veilig opgeslagen wordt. Bovendien is het straks ook voor derden te raadplegen.

Op de foto: Voorzitter André Andringa (links) en Foeke de Wolf met het eerste exemplaar. Vervolgens kregen ook de andere vier ereleden een boek. (Foto: Hendrik Jan de Wolf).