Ministerie van Justitie

staatssecretaris van Justitie

Minister ontvangt Franse staatssecretaris van Justitie

Nieuwsbericht | 15-06-2010

Minister Hirsch Ballin heeft vandaag de Franse staatssecretaris Bockel van Justitie ontvangen. Doel van zijn bezoek is onder meer om in de praktijk te zien hoe de veiligheidshuizen in de praktijk werken. Ontvangst Franse staatssecretaris van Justitie

De staatssecretaris bracht in de ochtend een bezoek aan het veiligheidshuis in Den Haag, waar politie, justitie, reclassering en hulpverlenende instanties met elkaar samenwerken aan een dadergerichte aanpak van criminaliteit.
Ontvangst Franse staatssecretaris van Justitie

In Nederland is eind 2009 een landelijk dekkend netwerk van deze veiligheidshuizen gerealiseerd. Omdat medewerkers van verschillende organisaties in de veiligheidshuizen met elkaar aan tafel zitten, kunnen zij in overleg met elkaar direct ingrijpen bij jeugdige delinquenten, veelplegers en bijvoorbeeld daders van huiselijk geweld. In het veiligheidshuis slaan justitie, politie en hulpverleners spijkers met koppen door tijdig in te grijpen en gezamenlijk de problemen aan te pakken. Meer informatie over de veiligheidshuizen is te vinden via onderstaande link.

Het is niet de eerste keer dat de Franse staatssecretaris een officieel bezoek brengt aan Nederland. In oktober 2009 bezocht hij onder meer een Nederlandse penitentiaire inrichting. Ook had hij een gesprek met de bewindspersonen van Justitie.

Meer informatie


* Veiligheidshuizen.nl