Politie Gelderland-Midden

Verdachte fietsendief vast, aangever gezocht

Publicatiedatum: 15-6-2010 14:06:27

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondag 13 juni op de Amsterdamseweg op heterdaad een 35-jarige man uit die stad aangehouden wegens fietsdiefstal. De man zit nog vast omdat hij van meerdere fietsdiefstallen wordt verdacht. Bij de Arnhemmer was eerder al een fiets aangetroffen die kennelijk gestolen is maar waarvan nog geen aangifte is gedaan.

Een getuige betrapte zondagmiddag de Arnhemmer en waarschuwde direct de politie. Die trof de man nog met de buit in handen aan. Bovendien gooide hij bij het zien van de agenten een kniptang van zich af. De eigenaresse van de fiets meldde zich direct na de aanhouding van de Arnhemmer.

Zelfde bijltje
De Arnhemmer, een bekende van de politie, bleek al vaker met hetzelfde bijltje te hebben gehakt. Afgelopen donderdag betrapte de wijkagent hem nog toen hij over de Roemer Visscherstraat reed met een kennelijk gestolen fiets. De man vertelde de fiets echter `gevonden' te hebben op station Presikhaaf, hoewel het slot verbroken bleek te zijn. De fiets, een bronskleurige herenfiets van het merk Puch, bleek nog niet als gestolen geregistreerd te staan. De politie is nu nog op zoek naar de eigenaar. De Arnhemmer is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (064825 / 063665)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---