Gemeente Westerveld


Vrijwillige inburgering

Als u de Nederlandse taal nog niet goed genoeg spreekt, leest of schrijft, dan is het verstandig om in te burgeren.

Ook als dit dus niet verplicht is. Bent u een genaturaliseerd Nederlander? Komt u uit één van de Europese lidstaten? En spreekt u nog niet goed Nederlands? Neem dan contact op met de IGSD, als u graag de Nederlandse taal wilt leren. De consulent Wet inburgering bepaalt samen met u wat een goede taalcursus voor u is. Dit kan een inburgeringcursus zijn, of het staatsexamen NT2 (Nederlands als Tweede Taal) als u gemakkelijk de Nederlandse taal kan leren. Ook kunt u het leren van de taal en een beroepsopleiding tegelijk doen.

Inburgeren heeft verschillende voordelen:

- U legt makkelijker contact.

- U kunt uw kinderen helpen met huiswerk.

- U kunt een vervolgopleiding of een studie volgen.
- U heeft meer kans op het vinden van werk of een betere baan.
- Het behalen van het inburgeringexamen betekent vrijstelling van de naturalisatie toets.

De IGSD betaalt de taalcursus en het examengeld. Van u wordt enkel een eigen bijdrage van EUR 270,00 verwacht, die u terug krijgt, als u slaagt voor het examen. Daarnaast verwacht de IGSD van u, dat u tijdens het traject uw best doet en aan het eind van het traject probeert te slagen voor het examen.

Contact

Bent u woonachtig in gemeente Steenwijkerland of Westerveld en wilt u graag inburgeren of kent u iemand die graag wil inburgeren, neem dan contact op met de IGSD Steenwijkerland Westerveld voor een vrijblijvend gesprek met één van onze medewerkers.
Carolien Volmer: (0521) 788 152 maandag t/m vrijdag Sandra Boer: (0521) 788 157 dinsdag, donderdag en vrijdag