Dienstenbond CNV

Nieuws

15 juni 2010

Stemmen over nieuw sociaal plan UVIT

CNV Dienstenbond bereikte deze week een onderhandelings-resultaat over een nieuw sociaal plan met UVIT. CNV Dienstenbond maakte zich de afgelopen maanden hard voor heldere afspraken in het nieuwe sociaal plan. Dit is gelukt. Dankzij CNV Dienstenbond zijn duidelijke afspraken gemaakt over de begrippen `ingrijpend gewijzigde functie', over de outsourcing en het begrip `passende functie'. Ook de oude kantonrechtersformule is gehandhaafd. Het handhaven is vooral bedoeld om UVIT onder druk te zetten om medewerkers van werk naar werk te bemiddelen.

Horizon Verzekerd
Het nieuwe sociaal plan draagt de titel `Horizon Verzekerd'. UVIT doelt hiermee op de visie die in ontwikkeling is. Dit sp is een logisch vervolg op het huidige sp `Beweging verzekerd'. Dit loopt op 1 juli aanstaande af. De titel van het huidige sp dekte de lading goed. Beweging was er volop. CNV ziet graag dat UVIT de komende tijd benut om de nieuwe visie te voltooien. Wat deze visie ook mag worden, de medewerkers zijn tot 1 januari 2012 geruggensteund door dit nieuwe sp.

Stemmen
Als de leden van CNV Dienstenbond en de leden van de andere vakorganisaties akkoord gaan met het sp, dan gaat het nieuwe sp in op 1 juli. Direct na afloop van het huidige sp.
CNV Dienstenbond hoort graag uiterlijk 29 juni per e-mail van u of u het eens of oneens bent met de inhoud van het nieuwe sociaal plan.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Daarnaast gaan de vakorganisaties naar de kantoren van UVIT om de leden (en belangstellenden) de gelegenheid te geven om vragen te stellen over het nieuwe sociaal plan. Van uw werkgever mag u onder werktijd aan deze bijeenkomsten deelnemen.
De bijeenkomsten zijn op:
Maandag 21 juni; om 10.30 uur tot 12.00 uur in Arnhem; om 16.00 uur uur tot 17.30 uur in Gorinchem.
Dinsdag 22 juni; om 10.30 uur tot 12.00 uur in Eindhoven; van 16.00 uur tot 17.30 uur in Tilburg
Woensdag 23 juni; om 10.30 tot 12.00 uur in Alkmaar; om 16.00 uur tot 17.30 uur in Assen.

De bijeenkomsten worden gehouden in het bedrijfsrestaurant. (Mocht de bijeenkomst in een andere ruimte gehouden worden, dan kunt u bij de receptie navragen in welke ruimte).

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Arjan Baselmans, a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl, tel: 040-2116674.