Gemeente Castricum

Tweede fase Dorpsstraat sneller gereed

De tweede fase van de herinrichting van de Dorpsstraat is vrijdag 18 juni gereed. Twee weken eerder dan gepland is het deel tussen Verlegde Overtoom en Stationsweg opnieuw ingericht. Dezelfde week worden ook de andere zaken in de eerste twee fases afgerond: verlichting en straatmeubilair. Wat dan nog rest is het planten van een aantal bomen.

Aannemer Van Vuuren Wegenbouw gaat vanaf maandag 21 juni meteen door met de derde fase, het deel tussen Torenstraat en Cieweg.

Voor dit alles geldt een voorbehoud: door slechte weersomstandigheden kan de planning in tijd uitlopen (asfalteren is niet mogelijk bij hevige regenval).

Â

Bereikbaarheid

Het deel tussen de Torenstraat en de Cieweg wordt afgesloten voor autoverkeer. De omleiding blijft gelijk aan die tijdens de eerste twee fases: via Mient, Ruiterweg, Kleibroek en Oranjelaan.

In de Schoolstraat wordt het eenrichtingverkeer tijdelijk omgedraaid.

Het kruispunt Dorpsstraat / Cieweg / Korte Cieweg wordt voorlopig niet afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat uit de noordelijke richting van de Dorpsstraat komt, kan via de Korte Cieweg rijden.

De kruising met de Torenstraat blijft toegankelijk voor verkeer, met uitzondering van de dagen dat deze kruising zelf onder handen wordt genomen. Tijdens de werkzaamheden aan de kruising zelf, worden verkeersmaatregelen genomen (stoplichten/eenrichtingsverkeer). Hiervan ondervindt het verkeer gedurende een periode van twee weken hinder. Bij het aanbrengen van het nieuwe wegdek op de kruising met de Torenstraat, wordt de kruising in zijn geheel voor al het verkeer afgesloten. Geprobeerd wordt om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden.