Gemeente Hoorn

Ideeën basisschoolleerlingen zijn basis voor nieuwe natuurspeeltuin

Op woensdag 16 juni ontvangt wethouder Michiel Pijl van een aantal basisschoolleerlingen een ontwerp voor de nieuwe natuurspeeltuin. Leerlingen van de Sint Jozefschool, De Hoeksteen, De Duiventil, De Parcival, De Bussel en het Ooievaarsnest hebben hun ideeën over een ideale natuurspeeltuin in schilderijen en maquettes verwerkt. Deze zijn gebruikt als basis voor het ontwerp. De gemeente gaat een natuurspeeltuin aanleggen in het bos bij milieu- en activiteitencentrum MAK Blokweer. Volgens planning is deze september dit jaar klaar.

Op verzoek van MAK Blokweer, Stichting Netwerk en de gemeente Hoorn hebben zes groepen leerlingen van zes basisscholen meegedacht over de invulling van de nieuwe natuurspeeltuin. De leerlingen zijn per school uitgenodigd bij MAK Blokweer. Daar hebben ze de plek verkend waar de gemeente de speeltoestellen wil plaatsen. Vervolgens kregen de kinderen allemaal een schildersdoek waarop ze hun idee konden vormgeven.

Favorieten Met de schilderijen zijn op elke school tentoonstellingen ingericht. Alle leerlingen op de school konden aangeven welk schilderij hun voorkeur had. De zes scholen leverden uiteindelijk ieder twee winnende schilderijen. De twaalf makers van deze schilderijen hebben vervolgens samen met een speeltoestelontwerper hun ideeën uitgewerkt tot maquettes. De twaalf maquettes vormen de basis van het ontwerp voor de nieuwe natuurspeeltuin.

Natuurspeeltuin Wethouder Michiel Pijl is blij met de inbreng van de leerlingen.Het is fijn dat we een speeltuin kunnen maken die voortkomt uit de wensen van vele kinderen. We gaan er snel mee aan de slag, zodat de kinderen er nog dit jaar kunnen spelen. De natuurspeeltuin kan in de toekomst uitgroeien tot een tweede stadspeeltuin.