Gemeente Eemnes

Datum: 08 jun 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 juni 2010.

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 14
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp: VNG ledenbrief sectoraal functiewaarderinggssysteem Kennis nemen van de start ontwikkeling sectoraal functiewaarderingssyteem met BuitenhekPlus-Leeuwendaal en ons eigen functiewaarderingsproces.
Besluit: Voor kennisgeving aangenomen.

Onderwerp: Financiering wettenbank:
Beschikbaar stellen krediet t.b.v. wettenbank op websites. Besluit: Het college besluit om als gemeentelijk aandeel ten behoeve van de wettenbank op de gemeentelijke- en BEL-website EUR 7.000,- beschikbaar te stellen.

Onderwerp: Draaiboek bij overlijden
De BEL Combinatie en de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben als uitgangspunt dat zij een gezond en prettig werkklimaat willen bieden aan hun medewerkers om de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers te stimuleren.
Daarnaast bieden de BEL Combinatie en de BEL-gemeenten persoonlijke betrokkenheid naar hun (voormalige) medewerkers. Dit moet in geval van overlijden zeker tot uitdrukking komen
Besluit: Het college besluit het Draaiboek bij Overlijden vast te stellen, maar dit met gezond verstand en hier en daar maatwerk toe te passen.

Onderwerp: Verkiezingen 9 juni 2010:
Tijdens de evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen is besproken alle komende verkiezingen als project te benaderen. Voorkeur van de drie burgemeesters is de werkzaamheden door eigen mensen uit te laten voeren en inhuur te regelen voor de reguliere werkzaamheden. Daarnaast is het zo, dat de landelijke verkiezingen dit jaar al plaatsvinden in plaats van volgend jaar. Als gevolg daarvan wordt de BEL Combinatie met extra ureninzet geconfronteerd.
Besluit: Het college besluit:

1. Kennis te nemen van de projectmatige aanpak van de komende (9-6) en toekomstige verkiezingen.

2. De uren- en kostenverantwoording via de Herfstnota tegemoet te zien.

Portefeuille Wethouder Van IJken

Onderwerp: Memo Dorpshart: verzoek om subsidie Dorpshart, brief van Leyten aan de Raad van State.
Besluit: Het college besluit het memo vast te stellen en dit toe te zenden aan de commissie W&R.

Portefeuille Wethouder Wondergem

Onderwerp: Programma onderwijshuisvesting
Het programma onderwijshuisvesting voor 2011 bevat een aanvraag van KBS de Hobbitstee en één van OBS de Zuidwend.
Besluit: Het college besluit
a) het programma onderwijshuisvesting 2011 voorlopig vast te stellen. b) het tekort van de Zuidwend voor kennisgeving aan te nemen, aangezien zij zelf een oplossing hebben gevonden binnen de clusterschool. c) de aanvraag voor de Hobbitstee niet als een spoedaanvraag te behandelen, maar als een gewone aanvraag, echter een versnelde intrede in het gebouw van de Hink Stap Sprong toch toe te staan. d) in de begroting 2011 een bedrag ad EUR 8.871,- voor onderwijsleerpakketten en meubilair op te nemen.

Onderwerp: Regeling LOP 2010+
Via de regeling Landschapsontwikkelingsplan 2010+ kan een rijksbijdrage van max. 50% van de subsidiabele kosten verkregen worden tot een maximum van EUR 100.000,-
Besluit: Het college besluit voor 1 juli een aanvraag in het kader van deze regeling in te dienen, met als basis het bestaande LOP en de uitvoeringsprojecten die daarin benoemd staan.