Politie Hollands Midden

Leiden - Politie ontmantelt hennepkwekerij

Leiden, 15-06-2010 o De politie heeft op dinsdag 15 juni een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Ravelstraat. Via Meld Misdaad Anoniem kreeg de politie de melding binnen dat er zich in de woning een hennepkwekerij zou bevinden. De politie onderzocht de zaak en trof uiteindelijk inderdaad een hennepkwekerij aan in de woning. Een 28-jarige man uit Leiden is in deze zaak als verdachte aangehouden op dinsdag 15 juni omstreeks 14.00 uur.

De elektriciteit in de woning is afgesloten in verband met brandgevaar. De politie heeft de hennepplanten en andere onderdelen van de hennepkwekerij in beslag genomen en vernietigd.

Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.