Audax selexyz boekhandels bv Dinsdag 15 Juni, 2010 Selexyz boekhandels bv heeft afgelopen vrijdag 11 juni, de retail en internet activiteiten van BGN BV overgenomen. Aandeelhouders van selexyz boekhandels bv zijn Boekhandels Management BV (66,6%) en Audax BV (33,4%). Boekhandels Management BV is volledig in eigendom van Mathijs van Lely, Menno van den Brand en Angélique Wouters, zij vormen ook de directie van selexyz. Arjen Luyckx, voormalig COO van BGN zal verder leiding geven aan BGN BV.

Mathijs van der Lely is CEO van selexyz boekhandels bv, "het was nog een hele kluif om deze transactie af te ronden, er vindt immers niet alleen een verkoop plaats, maar ook een splitsing: de activiteiten die gericht zijn op studenten en de zakelijke markt blijven bij de huidige eigenaren van Van Dijk Educatie. We zijn blij dat we nu aan de slag kunnen om de marktpositie van onze winkels verder te bespreken."

selexyz boekhandels bv omvat de 17 gerenomeerde selexyz winkels en selexyz.nl. De winkels dragen bekende namen als selexyx donner, selexyz scheltema, selexyz broese en selexyz dominicanen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van verkopen via publiekswinkels en de tweede speler in Nederland in het digitale kanaal via selexyz.nl

Het familiebedrijf Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.