Gemeente Eindhoven

Praten over opvoeden wordt gewoon!

Na een succesvolle campagne in Amsterdam en Noord-Holland start het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Eindhoven vanaf 16 juni a.s. een publiekscampagne over Positief Opvoeden, Triple P. Uniek aan deze opzet is dat met aansprekende campagnebeelden en de website www.positiefopvoeden.nl tips op maat worden gegeven.

Het Positief Pedagogisch Programma (Triple P) dat sinds 2005 een World Health Organization-predikaat draagt, vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen. De integrale aanpak is specifiek voor het programma. Met verschillende opeenvolgende interventieniveaus wordt een keten van opvoedondersteuning gecreëerd. Zo krijgen alle ouders uit de gemeente laagdrempelig toegang tot advies en steun. Deze steun kan variëren van informatie over opgroeien en opvoeden zoals: slapen, driftbuien, huilen, agressie of pesten tot intensieve begeleiding bij het opvoeden van bijvoorbeeld een hyperactief kind. Positief Opvoeden, Triple P zorgt ervoor dat ouders (weer) plezier krijgen en houden in het opvoeden. Deze positieve opvoedingsstijl stimuleert kinderen zich goed te ontwikkelen.

Website voor ouders

Via een herkenbare publiekscampagne krijgen ouders in Eindhoven tips bij alledaagse en herkenbare opvoedsituaties. De website van Positief Opvoeden gaat inhoudelijk in op deze tips. Ouders kunnen online vragen stellen aan opvoedadviseurs en er is zoveel mogelijk regionale informatie verzameld. De website biedt een platform waar elke ouder met zijn of haar opvoedvragen terecht kan.

Instellingen werken samen

GGD, Zuidzorg en Welzijn Eindhoven kunnen op de manier van Positief Opvoeden, Triple P, vragen van ouders beantwoorden. Dat betekent dat ouders op dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen of het nu om een klein of een groter probleem gaat!
Ook hebben de scholen Jan Nieuwenhuizen (Speciaal Basisonderwijs), Petraschool (Speciaal Basisonderwijs), Basisschool Cornelis Jetses en Tarieq Ibnoe Ziyad (Islamitisch Basisonderwijs), Triple P getrainde medewerkers.