Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois versiert gebouw met wielerfotos Cor Vos

Voel je de Tour al? lezen duizenden passanten op vijf metershoge fotos aan de gevel van het gebouw Gooilandsingel in Charlois.

Voel je de Tour al (foto: fotopersbureau Cor Vos) De fotos zijn gemaakt door de bekendste wielerfotograaf van Nederland en inwoner van Rotterdam Cor Vos. Deelgemeente Charlois wil met deze fotos Charloisers en bezoekers van het gebied warm maken voor Le Grand Départ waarvan start en finish in Charlois zijn.

Nog twee weken te gaan en dan barst het grote wielerfeest in Rotterdam los. De stad neemt zo langzamerhand de kleur van de Tour aan. Op markante plekken in Rotterdam, waaronder Ahoy, prijken de teksten van tourrenners en op één van de hoogste gebouwen plakt een levensgroot kilometerbordje naar Parijs. Na het centrum is nu ook op Zuid goed zichtbaar dat de Tour eraan komt. Vanaf vandaag hangen aan het kantoor van de deelgemeente Charlois aan de Gooilandsingel vijf metershoge fotos van de wielerfotograaf bij uitstek Cor Vos. En niet voor niets is voor deze locatie gekozen. Elke dag passeren meer dan 100.000 mensen dit gebied. Zij brengen een bezoek aan het grootste overdekte winkelcentrum of nemen metro of bus in het op één na grootste openbaar vervoersknooppunt van Nederland.

Andere activiteiten in Charlois zijn de wielermozaïeken van basisscholieren die in de week voorafgaand aan Le Grand Départ onthuld worden en de Wijkparade Dordtselaan op 2 juli.

Meer activiteiten in Charlois rond de Tour

Het Tour de Franse Fantastische fietsfeest