Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fiets weg? Check Fietspunt!

Rondom Zuidplein mag je alleen je fiets parkeren in de fietsenstalling en de fietsenrekken. Wie zijn of haar fiets daar wild parkeert, loopt het risico dat Stadstoezicht hem weghaalt. En wat dan?

Fiets weg? Check Fietspunt Sinds half december 2009 slaan Stadstoezicht en politie alle uit de stad verwijderde en gevonden fietsen op bij Fietspunt aan de Schuttevaerweg. In het afgelopen halfjaar zijn er bijna 2700 fietsen bij Fietspunt gebracht. Het gaat om 1134 verkeerd geparkeerde fietsen, 214 fietsen die door de politie zijn gevonden en 1321 fietswrakken, fietsen die niet meer rijvaardig zijn. Eigenaren haalden slechts 460 van deze fietsen weer op.

Opslaan, registreren en teruggeven
Fietspunt streeft ernaar om zoveel mogelijk fietsen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. De fietsen worden met foto en kenmerken in een online database geregistreerd. Via de zoekmachine op www.rotterdam.nl/fietspunt kunt u nagaan of uw fiets bij Fietspunt staat. Als de fiets bij Fietspunt staat, kan de fiets tegen betaling van verwijderingkosten worden opgehaald. Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/fietspunt of bel 14 010.