Gemeente Valkenswaard

metingen voor gemeentelijke basiskaart

Medewerking metingen voor gemeentelijke basiskaart

De komende weken kunt u als inwoner van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft de vraag krijgen om medewerking te verlenen aan landmeters. Medewerkers van een landmeetkundig bureau controleren namelijk vanaf 16 juni in opdracht van de gemeente Valkenswaard de inhoud van het gemeentelijke kaartmateriaal. De metingen nemen in totaal vier weken in beslag, dus tot half juli. Deze jaarlijkse controleronde is nodig om de gemeentelijke basiskaart actueel te houden.

Gemeentelijke basiskaart
Dit is een digitale kaart waarop de belangrijkste topografie binnen onze gemeente staat aangegeven (gebouwen, wegen, waterlopen) Deze kaart is in het verleden tot stand gekomen door metingen in het terrein. Om de actualiteit van de basiskaart te kunnen garanderen worden jaarlijks luchtfoto's gemaakt. Deze luchtfoto's worden vergeleken met de luchtfoto's van het voorgaande jaar. (beeld- op- beeldvergelijking). De geconstateerde verschillen moeten in het terrein gecontroleerd worden. Vooral bij overkappingen en vrijstaande bijgebouwen is het niet in alle gevallen mogelijk om aan de hand luchtfoto's te bepalen of het een wijzing betreft die in de basiskaart vastgelegd dient te worden. Daarom wordt ter plaatse onderzocht of deze alsnog in de basiskaart dienen te worden opgenomen.

Verzoek om medewerking op uw terrein
Zoals gezegd heeft de gemeente Valkenswaard de controlewerkzaamheden uitbesteed aan een landmeetkundig bureau. Het onderzoek kan niet altijd vanaf openbaar terrein plaatsvinden en soms is het nodig om op uw terrein te kijken. De medewerker van het landmeetkundig bureau kan hiervoor bij u aanbellen en u om toestemming vragen om een kijkje in uw tuin te mogen nemen. De medewerkers kunnen zich desgewenst legitimeren en meten alleen de buitenkant van uw pand. Binnenmetingen worden niet verricht. Neem bij eventuele twijfel over de legitimatie gerust contact op met de gemeente via onderstaand nummer.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking bij het uitvoeren van deze jaarlijkse controle.

Meer informatie
Met vragen over de metingen in onze gemeente kunt u terecht bij de heer P. Oomens (040-2083667) of de heer M. van de Spijker (040-2083668), beiden van het team FAB/ cluster Geoinformatie of via info@valkenswaard.nl ovv. 'metingen basiskaart'.