Agentschap NL


Veel belangstelling voor subsidieregeling isolatieglas

Ongeveer 60.000 huishoudens hebben de afgelopen acht maanden een waardebon voor subsidie op isolatieglas aangevraagd. De regeling draagt daarmee bij aan het verbeteren van het energielabel van veel huizen.

Met deze bon krijgen zij via de glaszetter een korting van 35 euro per vierkante meter geplaatst glas. De subsidieregeling voor isolatieglas is op 1 oktober 2009 geopend. De regeling is onderdeel van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de economie weer aan te jagen. NL Energie en Klimaat voert de subsidieregeling uit. Zowel eigenaar-bewoners als verenigingen van eigenaren (VVE) kunnen de waardebon eenvoudig aanvragen en downloaden via www.agentschapnl.nl/isolatieglas. Voorwaarde is wel dat de woning voor 1995 is gebouwd.

In totaal is er voor de subsidieregeling 45 miljoen euro beschikbaar. Inmiddels is er hier nog circa 16 miljoen euro van over. Hiermee kunnen nog ongeveer 30.000 huizen worden voorzien van HR+ en HR++glas. De regeling loopt nog tot eind 2010, of zoveel eerder als het subsidiebedrag op is. Meer informatie over de regeling via www.agentschapnl.nl/isolatieglas.