KNHS

Rabo startplaatsen voor Van der Vleuten, Hendrix en Van den Brink op CHIO Rotterdam
15 juni 2010
maikel van der vleuten

ERMELO (KNHS) Bondscoach springen Rob Ehrens en bondscoach dressuur Sjef Janssen hebben Maikel van der Vleuten (Mierlo), Michel Hendrix (Kessel) en Lorraine van den Brink (Tiel) de felbegeerde Rabo startplaatsen toebedeeld voor het CHIO Rotterdam. Vanaf komende woensdag komen zij in actie op dit prestigieuze internationale topsport evenement. Voor de drie talenten is het een unieke kans om zich te meten met de internationale top.

Rabo Talententeamlid Michel Hendrix mocht van bondscoach Rob Ehrens eerder dit jaar al starten op Indoor Brabant. Door de goede prestaties van de afgelopen periode heeft hij ook deze startplaats op het CHIO verworven. Collega talententeamlid Maikel van der Vleuten kreeg de tweede startplek bij het springen. Ook hij timmert goed aan de weg en is inmiddels zelfs opgenomen in het B-kader springen senioren. Toch is een startplek op een topsportconcours als het CHIO niet vanzelfsprekend. Van der Vleuten: Ik rijd nu al een tijdje mee met de senioren, maar een startplaats is nooit zeker. Juist op dit moment niet, want ik heb geen ervaren paarden tot mijn beschikking. VDL Groep Vleut en VDL Groep Verdi, die ik nu rijd, zijn twee jonge en onervaren paarden. Het is voor mij heel belangrijk om juist met deze paarden op grote concoursen te kunnen rijden en ervaring op te doen.

Bij de dressuur had bondscoach Sjef Janssen ook een Rabo startplaats tot zijn beschikking. Het CHIO Rotterdam is tot nu het enige concours in Nederland waar een Rabo dressuurstartplaats vergeven wordt. Janssen wees de 25-jarige Lorraine van den Brink aan als uitverkorene om zich te meten met de internationale dressuurtop.

Vanuit het Rabo Talentenplan stelt hoofdsponsor Rabobank in samenwerking met de KNHS al vele jaren een of meerdere startplaatsen ter beschikking voor jonge talenten op de drie grote internationale concoursen in Nederland: Jumping Amsterdam, Indoor Brabant en CHIO Rotterdam. Bondscoaches Rob Ehrens en Sjef Janssen mogen deze startplaatsen invullen en daar zijn ze blij mee. Ehrens:Er is op een internationaal concours altijd maar een beperkt aantal startplaatsen voor Nederlandse ruiters. Deze worden logischerwijs ingevuld door de meest succesvolle en ervaren combinaties. De Rabo startplaats stelt ons in de gelegenheid om ook de talenten ervaring op te laten doen op de zwaardere concoursen.

Technisch Directeur van de KNHS Maarten van der Heijden, sluit zich hier volledig bij aan: Deze startplaatsen zorgen ervoor dat talenten in internationale entourage ervaring op kunnen doen. Zij kunnen op deze manier laten zien dat ze ook op het allerhoogste niveau prestaties neer kunnen zetten. Voorgangers van de huidige starters, zoals Harrie Smolders en Willem Greve, hebben dat inmiddels succesvol bewezen.