Gemeente Gaasterlân-Sleat


Consultatiebureaus Zuidwest Friesland worden Centra Jeugd en Gezin

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Fryslân gaat haar dienstenpakket voor de doelgroep 0-19 jaar geïntegreerd aanbieden in nauwe samenwerking met andere organisaties op het terrein van opvoeden en opgroeien. Hierdoor kunnen ouders van jonge kinderen én jongeren voortaan voor al hun vragen op één locatie terecht: het Centrum voor Jeugd en Gezin. In Zuidwest Friesland gaat de dienstverlening plaatsvinden vanuit 10 locaties, gekoppeld aan de locaties van de huidige consultatiebureaus.

Tien bureaus in Zuidwest Friesland

Het huidige consultatiebureau wordt hiermee onderdeel van een brede jeugdketen. Niet op alle bestaande locaties is het haalbaar om het uitgebreide dienstenpakket aan te bieden. In Zuidwest Friesland gaan daarom gefaseerd elf consultatiebureaus in de kleinere dorpen dicht en blijven er tien bureaus over, die worden uitgebreid naar een Centrum voor Jeugd en Gezin. Het plan is om dit in 2010 en 2011 gefaseerd in te voeren. Het bestuur van de Hulpverleningsdienst (HVD) Fryslân beslist op 7 juli definitief over dit plan van de JGZ dat in samenwerking met de acht gemeenten tot stand is gekomen.

Voor Gaasterlân-Sleat betekent het plan dat de consultatiebureaus in Bakhuizen en Oudemirdum in het najaar van 2010 dichtgaan. De ouders ontvangen hierover een brief. De dienstverlening vanuit deze bureaus wordt geïntegreerd met Balk. Het consultatiebureau in Balk wordt omgebouwd tot Centrum voor Jeugd en Gezin, waar men ook nadat het kind 4 jaar is geworden terecht kan.


* Microsoft Word - Persbericht CJG 15-06-2010.pdf (210,1 KB)
Zie het origineel