Modint


P E R S B E R I C H T

Zeist, 15 juni 2010

VNTF zet koers op tapijt voor een gezond binnenklimaat Samenwerken belangrijk sleutelwoord

Tapijt heeft een gunstig effect op het binnenklimaat in huis. Op meerdere vlakken is er een positief effect op het klimaat in woon- en werkruimten te realiseren door het toepassen van zachte textiele vloerbedekking. En er liggen in het verlengde veel kansen voor woning- en projectinrichters. Belangrijk is dat we er samen in slagen de kennis en het besef binnen de keten rondom dit onderwerp te versterken. Maar ook door meer samenwerking met partijen buiten de eigen keten verwacht de branche flinke stappen te kunnen maken.

Tijdens de onlangs gehouden ledenbijeenkomst van de Verenigde Nederlandse Tapijtfabrikanten (VNTF) is besloten meer te investeren in bekendheid met de effecten van tapijt op het binnenklimaat.
"De tijd is er rijp voor. Er is steeds meer aandacht voor de effecten van het binnenklimaat op de gezondheid en prestaties van mensen. Tapijt kan daaraan op diverse vlakken positief bijdragen. Het gaat daarbij om verbetering van de akoestiek, energieverbruik, veiligheid, comfort en de kwaliteit van de binnenlucht. Met betrekking tot dat laatste heeft onderzoek van onder meer DAAB ( Deutschen Allergie- und Asthma Bund) uitgewezen dat in vertrekken met tapijt op de vloer de concentratie fijne stofdeeltjes in de lucht tot de helft minder is dan bij gladde vloeren. Tapijt houdt neergedwarreld fijnstof beter vast. Dat zijn belangrijke wetenswaardigheden bij de aanschaf of bij het verkopen van nieuwe vloerbedekking". Dat het onderwerp leeft blijkt ook uit de de folder `Harde
---