Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NANO- VER VAN JE BED SHOW

Over wetenschap & communicatie
dinsdag 15 juni

De Nanokaravaan trok langs vijf sciencecafés in Nederland. Daarbij kwamen verschillende facetten aan de orde over de techniek op de miljoenste millimeter. Wat zijn de voor- en nadelen van deze innovatieve wetenschap? Openen wij met deze minuscule technologie de doos van Pandora, zoals gezegd werd over gen-technologie, of opent het nieuwe kansen? Een paar uitspraken uit de Nanokaravaan:

"Miniscule injectienaalden voor pijnloze vaccinatie" "De man hoeft niet meer met zijn zaad over straat" (over vruchtbaarheidschip) 8/4 Albert van den Berg

"Grootte doet er absoluut toe."
" Voor het maken van 1 kilo nanodeeltjes houdt je soms 10 kilo afval over." 10/3 Deventer, Nico van den Brink:

"We kunnen slimme moleculen maken die informatie kunnen dragen." "Het is wel belangrijk onderscheid te maken tussen science fiction en de werkelijkheid." 15/12 Nijmegen, Jan van Hest:

Slotdebat

Tijdens het slotdebat van de Nanokaravaan discussiëren een politicus, een specialist op het gebied van burgerparticipatie bij milieu en gezondheidsvraagstukken, en een wetenschapper met een helikopter visie. De centrale vraag luidt:

Hoe moeten we de publieke discussie over nanotechnologie voeren? a. Wat is de huidige kennis en opvattingen van het Nanokaravaan publiek? b. Heeft de burger invloed op de ontwikkeling van nanotechnologie? c. Hoe sluiten we aan bij de kennis en behoeften van het brede publiek?

Met onder meer: Marga Jacobs (voorzitter vereniging Leefmilieu), Dave Blank (wetenschappelijk directeur Mesa+ Instituut voor nanotechnologie) en Marcel Hulspas (De Pers)

Dr. Anne Dijkstra, onderzoeker publieke participatie en nanotechnologie Universiteit Twente, heeft de Nanokaravaan wetenschappelijk begeleid. Rondom en tijdens de bijeenkomsten heeft zij onderzocht hoe het publiek over nanotechnologie denkt. Tijdens het slotdebat presenteert Anne Dijkstra de resultaten van haar onderzoek.

SLOTDEBAT NANOKARAVAAN
Titel: NANO - VER VAN JE BED SHOW, Over wetenschap & communicatie Datum: dinsdag 15 juni
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: TUMULT zaal, Domplein 4/5 te Utrecht
Info & Reserveren: www.tumultdebat.nl / T: 030 2332430 / @: info@tumultdebat.nl



Ingezonden persbericht