Ingezonden persbericht


Johnson Controls en Stichting Prins Albert II van Monaco houden Euro-Mediterraans Energie-efficiëntie Forum

MONACO, 27 april 2010 - Johnson Controls (NYSE: JCI), wereldleider in het aanbieden van producten, diensten en oplossingen voor een betere energie-efficiëntie van gebouwen, en de Stichting Prins Albert II van Monaco hebben gisteren het eerste Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie gehouden. Het evenement bracht academici en experts van overheden, ngo's en bedrijven samen om na te gaan hoe Europa vergaande energiebesparende doelstellingen kan bereiken.

Centraal in de missie van het Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie staat het feit dat gebouwen meer dan een derde (35%) van de energiebronnen ter wereld gebruiken en verantwoordelijk zijn voor 40% van de uitstoot van broeikasgassen. Het verbeteren van de energie-efficiëntie in gebouwen is de meest economisch haalbare manier om het energieverbruik terug te dringen.

"Het Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie brengt 's werelds meest vooraanstaande experts samen om strategieën te bespreken die de energie-efficiëntie significant verbeteren", stelt David Myers, President Johnson Controls Building Efficiency. "We zijn ervan overtuigd dat bouwtechnologieën een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het beperken van emissies. Het energieverbruik in commerciële gebouwen kan met een vijfde (20%) worden verminderd door de bestaande technologieën te implementeren. Dat zou de uitstoot van CO2 met 30% doen dalen."

"Dit eerste Euro-Mediterraans forum bouwt verder op de verwezenlijkingen van het Energy Efficiency Forum, dat Johnson Controls sinds de jaren '90 steunt in de VS. Het bewijst onze wil om efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren door innovatieve bouwtechnologieën", aldus Myers.

Tijdens zijn openingsrede verklaarde ZDH prins Albert II van Monaco: "Energie-efficiëntie verbeteren betekent dat we met zijn allen actie moeten ondernemen wat betreft onze levensstijl en het milieu. Door een combinatie van individuele logica en collectieve efficiëntie kunnen we concrete veranderingen verwezenlijken en zo vooruitgang boeken naar een gastvrijere en verantwoordelijke wereld. Meer nog, door onze individuele energieprestaties te verbeteren, doen we een inspanning voor de planeet zonder financieel of qua comfort in te boeten. Dit creëert een economisch momentum, wat voor een keer niet het roekeloos consumeren van onze natuurlijke grondstoffen betekent maar wel het behoud ervan."

Christian Estrosi, Minister van Industrie en burgemeester van Nice, verklaarde: "De Franse overheid heeft voor het Grenelle Milieuforum ambitieuze objectieven gesteld. Tegen 2020 zal 23% van de energie die in Frankrijk wordt geproduceerd, afkomstig zijn van hernieuwbare energie. Deze doelstellingen liggen boven die van de Europese Unie, die streeft naar 20% in 2020. Bovendien hebben de regering en de Franse president de eco-industrie uitgeroepen tot een van de belangrijkste thema's van de Algemene Vergadering van de Industrie en van de Franse Nationale Lening. Binnen dit kader heeft de regering beslist om bijna 5 miljard euro te reserveren voor duurzame ontwikkeling."

Het Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie werd geopend door Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Albert II van Monaco, Christian Estrosi en David Myers. Daarnaast waren er volgende sprekers en moderatoren:


* Steve Howard, Chief Executive Officer (CEO), The Climate Group
* Patty Fong, Chief Operating Officer (COO), European Climate Foundation
* Nicola Rega, Advisor, Eurelectric

* Jean-Pascal van Ypersele, Vice-Chair of Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), Professor Klimatologie aan de Université Catholique de Louvain
* Russel Mills, Director Global Energy and Climate Change Policy, Dow Chemical
* Mark Hopkins, Director of International Energy Efficiency, UN Foundation
* Professor Tadj Oreszczyn, Director of Energy Institute, University College London
* Ricardo Cordoba, President, GE Energy Western Europe and North Africa
* Michèle Sabban, VP, Regional Council, Ile-de-France, and President, Assembly of European Regions
* Birgitte Andersen, Policy Officer, DG Energy, European Commission
* Clay Nesler, Vice President, Global Energy & Sustainability, Johnson Controls
* Serge de Gheldere, Belgian Climate Ambassador and Chief Executive Officer (CEO), Futureproofed
* Paolo Bertoldi, Energy Efficiency Action Leader, Institute for Energy, Joint Research Center, European Commission
* Bernard Gilliot, Directeur Général Adjoint, Tractebel Engineering
* Amal Haddouche, représentante du Ministère Marocain de l'Energie, des Mines, de l'Eau et de l'Environnement
* Emily Melton, Senior Director, Operations and Institutional Development, World Energy Council

Het evenement op uitnodiging, dat dit jaar 165 aanwezigen telde, wordt voortaan elk jaar georganiseerd. Het is gebaseerd op het gerespecteerde Energy Efficiency Forum dat jaarlijks plaatsheeft in de VS en waarvan Johnson Controls co-sponsor is. Het 21ste Energy Efficiency Forum vindt op 15 en 16 juni plaats in Washington DC.

Noot

U kunt enkele foto's downloaden via deze link: http://bit.ly/aICMj4
Foto 1: Mark Hopkins, Director of International Energy Efficiency, UN Foundation
Foto 2: Mark Hopkins, Ricardo Cordoba (President GE Energy Western Europe and North Africa) en Michelle Sabban (VP, Regional Council, Ile-de-France, and President, Assembly of European Regions)
Foto 3: Sprekers netwerken tijdens het Euro-Mediterraans Forum voor Energie-efficiëntie in het Fairmont Hotel Monaco.

Over Johnson Controls

Johnson Controls (NYSE: JCI) is de wereldleider die vindingrijkheid op plaatsen brengt waar mensen leven, werken en reizen. Door de integratie van technologieën, producten en diensten, ontwikkelen we slimme omgevingen die de relatie tussen mensen en hun omgevingen opnieuw definiëren. Ons team bestaande uit 140.000 werknemers creëert een prettiger, veiliger en meer duurzame wereld via onze producten en diensten voor meer dan 200 miljoen voertuigen, 12 miljoen huishoudens en één miljoen commerciële gebouwen. Ons commitment voor duurzaamheid resulteert in onze inzet voor het milieu, voor een goede bedrijfsvoering op onze werklocaties en gemeenschappen en ten aanzien van de producten en diensten die we aan onze klanten leveren.
Voor aanvullende informatie, bezoekt u: http://www.johnsoncontrols.com.

Over de Stichting Prins Albert II van Monaco
De Stichting werd in juni 2006 opgericht door Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Albert II en wijdt zich aan de bescherming van het milieu en het promoten van wereldwijde duurzame ontwikkeling. De inspanningen van de Stichting focussen op 3 sectoren: klimaatsverandering en hernieuwbare energie, biodiversiteit, en water en verwoestijning. De Stichting steunt projecten in 3 regio's: het Middellandse-Zeebekken, de Poolgebieden en minst ontwikkelde landen. De Stichting Prins Albert II van Monaco steunt initiatieven van publieke en private organisaties in de domeinen van onderzoek, technologische innovatie en sociaalbewuste toepassingen. De Stichting wil een versneller zijn van projecten en oplossingen voor het milieu. Ze engageert zich om het bewustzijn te vergroten bij burgers en staten door communicatiecampagnes die maximale mobilisering garanderen. Om innovatie te stimuleren en ontwikkelen, steunt de Stichting wetenschappelijke en technische monitoring op internationaal niveau. Indien u meer informatie wenst of u wil een gift doen aan de Stichting, surft u naar: www.fpa2.com