Ingezonden persbericht


Persbericht
Almere, 18 mei 2010

Trainingsbijeenkomsten 'Duurzaam inkopen: aan de slag met verantwoord hout' van start

Ondersteund door AgentschapNL organiseert Centrum Hout een serie trainingen over het duurzaam inkopen van verantwoord hout.

Duurzaam inkopen wordt de norm. Opdrachtgevers eisen in toenemende mate dat materialen duurzaam worden ingekocht, zowel in de woning- en utiliteitsbouw als bij projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Hout is hét duurzame bouwmateriaal van de toekomst bij uitstek, mits afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Een gesloten handelsketen, van bron tot eindgebruik, is hierbij een belangrijke randvoorwaarde. Het inkopen en toepassen van duurzaam geproduceerd hout in bouwprojecten stuit echter nog wel eens op problemen in de praktijk door onbekendheid met de mogelijkheden.

Om deze reden heeft Centrum Hout ondersteund door AgentschapNL het initiatief genomen voor een aantal praktisch ingestoken trainingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten delen inspirerende koploperbedrijven zoals de Koninklijke Houthandel G. Wijma & Zonen B.V. en MIII architecten hun kennis en ervaringen. Ook komen keurmerkhouders FSC en PEFC en de certificeerders aan het woord. Zij bieden duidelijkheid rond een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van verantwoord hout in de praktijk.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de materiaalkeuze, het duurzaam inkopen en het toepassen van hout in de woning- en utiliteitsbouw en de grond-, weg- en waterbouw: beleidsmakers, voorschrijvers en inkopers bij (semi-)overheden, architecten, projectontwikkelaars, ingenieursbureaus en aannemers.

De trainingsbijeenkomsten vinden plaats op drie inspirerende locaties:
* Dinsdag 15 juni bij Timmerfabriek Veerman de Rijp BV te De Rijp (Noord-Holland)
* Woensdag 16 juni bij Timmerfabriek Brabant Prefab te Oss (Noord-Brabant)
* Woensdag 23 juni bij Timmerfabriek Weekamp Deuren BV te Dedemsvaart (Overijssel) Het complete programma en een online aanmeldformulier staan op de website van Bewust met hout.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht