Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 15 juni
van 19.00-21.00 uur radio 5

Hoofdgast

Theoloog, filosoof Mohammed Ajouaou constateerde als hoofd Islamitisch Geestelijke Verzorging bij het Ministerie van Justitie dat het beroep gevangenisimam nog in de kinderschoenen staat en schetst met zijn proefschrift Imam achter tralies een profiel van Islamitisch geestelijk verzorger.

Islamitische canon

In de Islamitische canon pleit communicatiewetenschapper Fadi Hirzalla voor het laatste boek van Norman Finkelstein: This Time We Went Too Far.

Tour de Benzakour

In Tour de Benzakour, de persoonlijke rubriek van Mohammed Benzakour zal deze luis in de pels op eigenzinnige wijze een aantal actuele issues onder de loep nemen.

Yeppies

YEPPIES, het klinkt als de nieuwste WK-gadget van een bekende supermarkt. Maar volgens cultureel antropoloog Arjan Erkel is dit een nieuwe beroepsgroep in opkomst: Young Ethnic Professional (YEP). Zijn laatste boek 'Generatie Yep' geeft een nieuwe kijk op de kansen die de multiculturele samenleving biedt voor de toekomst van Nederland.

Zina neemt de Wijk

De uitgesproken theatervakvrouw Adelheid Roosen baarde veel opzien met de voorstellingen De Gesluierde Monologen en Is.Man en voerde deze ook op in oa Turkije en Jordanië. Haar laatste voorstelling Zina neemt de Wijk is nog maar net achter de rug en ze is al weer druk met een nieuw project over dementie. Haar indrukwekkende documentaire 'Mam' draait op verschillende internationale festivals.

Live muziek

Live muziek van singer/songwriter Jos Netto. Geïnspireerd door zijn muzikale Surinaamse vader ontplooide deze rasartiest zich al op jonge leeftijd zich tot een ware muzikant. In Indonesië genoot hij veel bekendheid door de formatie MoJoe, na een uiterst succesvolle periode daar, besloot hij ook als soloartiest in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen. Met zijn soulfull funky jazzy sounds is hij daar zeker in geslaagd.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website. Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.