Dienstenbond CNV

Nieuws

14 juni 2010

Onderhandelingsresultaat cao UWV

Na een intensief onderhandelingsproces heeft CNV Dienstenbond met UWV overeenstemming bereikt over een nieuwe cao UWV. Tot op het laatst is een van de struikelblokken het loon gebleven. Uiteindelijk is er geen loonsverhoging afgesproken, maar wel krijgen medewerkers eenmalig drie extra vakantiedagen. Verder zijn er afspraken gemaakt over de reiskosten, seniorenregeling CWI en de spaar-VUT. Het bereikte onderhandelings- resultaat leggen wij neutraal aan u voor. Het woord is nu aan u.

De afgelopen weken is het onzeker geweest of er overeenstemming zou komen over een cao. De standpunten van partijen leken daarvoor te ver uit elkaar te liggen. In een laatste moeizame ronde zijn er uiteindelijk beslissende knopen doorgehakt. CNV Dienstenbond is blij dat er nu een resultaat ligt zodat een einde komt aan deze onzekere periode. Op hoofdpunten zien de afspraken er als volgt uit.

Ø De cao kent een looptijd van 15 maanden, dus van 1 mei 2010 tot 1 augustus 2011.
Ø Medewerkers ontvangen op 1 juli 2010 eenmalig 3 extra vakantiedagen. Deze dagen kunnen in 2010 direct in geld uitbetaald worden, of ingezet worden als vrije dagen. Ook kunnen deze dagen in het keuzeplan ingezet worden. In 2011 kunnen deze dagen ook via het keuzeplan in geld worden uitgekeerd.
Ø De 100%-seniorenregeling van oud-CWI loopt door tot 65 jaar. Medewerkers die op 1 januari 2011 59 jaar en ouder zijn houden wat ze hebben maar bouwen niet verder op. Medewerkers van 57 en 58 jaar bouwen bij het bereiken van het volgende levensjaar door, maar tot een maximum van 1,5 uur per dag. Dit betekent dat deze medewerkers nog drie stappen maken. De regeling gaat in op 1 januari 2011. De 70% en 75% regeling worden niet gewijzigd. Hiervoor blijven de afspraken gelden zoals deze zijn gemaakt met de overgang naar UWV.
Ø De eigen bijdrage OV voor medewerkers tussen 0 en 10 km komt te vervallen. Verder kunnen medewerkers die tussen 0 en 10 km van het werk wonen, een fietsvergoeding ontvangen. Deze bedraagt EUR 0,10 per kilometer. Over de parkeerkosten en de zakelijke kilometers zijn geen verdere afspraken gemaakt. UWV zal dit in verder intern beleid oppakken.
Ø De spaar-VUT is vorig jaar door UWV eenzijdig op 50% vastgesteld. Met terugwerkende kracht tot deze eenzijdige wijziging wordt nu het percentage gesteld op 75%. Deze afspraak geldt enkel voor de medewerkers die VUT-, OBU- of FPU-garanties hebben via het VUT-fonds. Deze afspraak is dientengevolge niet van toepassing op medewerkers vanuit oud-CWI.
Ø Er zijn afspraken gemaakt over het flexibel opnemen van sabbatical leave, mantelzorgers kunnen gebruik maken van de regeling van langdurig zorgverlof en er is een afspraak gemaakt over WAJONG-eren. Ø Er zijn afspraken gemaakt over internationale collegialiteit, werkgeversbijdrage en het bevorderen van de representativiteit van de vakbonden.

De exacte afspraken kunt u terug lezen in het onderhandelingsresultaat. Bij het verzenden van deze info zijn de definitieve teksten helaas nog niet gereed. Als de teksten zover zijn, kunt u de afspraken ook nalezen op onze website of op uw intranet.

100% Seniorenregeling CWI
CNV Dienstenbond meent dat nu afspraken maken over de seniorenregeling CWI vooruitloopt op de studie over duurzame inzetbaarheid. De uitkomsten van deze studie en de afspraken die daaruit zullen voortvloeien zijn nu echter niet te voorzien. In overleg met de kaderleden van CNV Dienstenbond binnen UWV is gesproken over de regeling om nu een einde te maken aan de onzekere positie van de deelnemers in de 100%-regeling. CNV Dienstenbond meent dan ook dat de afspraak zoals deze nu voorligt over de seniorenregeling een relatief goede is.
Het woord is aan u
Uw stem is bepalend of CNV Dienstenbond bovenstaande afspraken kan omzetten in een cao. Het woord is dus ook aan u. Het effect van de afspraken zal per individuele medewerker verschillen. Wij leggen het onderhandelingsresultaat dan ook met een neutraal advies aan u voor. Maar wel met een positieve insteek, omdat er wel degelijk verbeteringen instaan zoals de eenmalige toekenning van de vakantiedagen en het vervallen van de eigen bijdrage openbaar vervoer. Laat ons weten wat u van het resultaat vindt. En breng uw stem uit. Daarvoor kunt u bijgaand stemformulier gebruiken. Stuurt u deze in ieder geval vóór maandag 28 juni 12.00 uur aan ons retour. Stemmen die hierna binnen komen zullen niet worden meegenomen in de stemming.

Gezien de aanstaande vakantieperiode is er voor gekozen geen ledenbijeenkomsten te organiseren. Mocht u toch vragen of opmerkingen hebben over de afspraken, neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma via telefoonnummer 035-6460580. Per email kan ook d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl.