Dienstenbond CNV

Nieuws

14 juni 2010

Schokkende zaken bij textielfilialen Ter Stal

CNV Dienstenbond heeft de afgelopen week vanuit meerdere filialen van Ter Stal signalen binnen gekregen over het inleveren van uren van medewerkers omdat ze te duur zouden zijn. Rayonmanagers van Ter Stal lopen winkels binnen, om ter plekke van medewerkers te vragen om 30% van de contracturen in te leveren! Daarnaast worden medewerkers ook verzocht om maar elders een baan te zoeken. CNV Dienstenbond vindt dit onacceptabel.

Vermindering 30% contracturen
Afgelopen week zijn bij verschillende oud Bentex filialen medewerkers overvallen met het verzoek om 30% van de contracturen in te leveren. De medewerkers krijgen letterlijk te horen dat ze te duur zijn. Als de medewerkers contracturen inleveren, zo wordt ze verteld, dan kan uw werkgever voor die uren een goedkope BBL kracht inzetten. Als ze niet akkoord gaan, wordt gedreigd dat dit gevolgen zal hebben. Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten. CNV Dienstenbond adviseert u niet op het aanbod van de werkgever in te gaan en geen formulieren of contracten te ondertekenen!

CNV Dienstenbond heeft uw werkgever verder gevraagd deze verzoeken te staken en voor zover medewerkers onder deze druk akkoord zijn gegaan, dit met onmiddellijke ingang terug te draaien. Dit mag en kan een werkgever nooit van u vragen. Nu gaat het om de medewerkers die van Bentex komen, maar de volgende keer kunnen het ook andere medewerkers van Ter Stal zijn waar de werkgever bij aanklopt!

Meld uw ervaringen!
Als u deze problemen herkent laat mij dat weten! Hoe meer informatie, hoe meer CNV Dienstenbond voor u kan betekenen. U hoeft niet bang te zijn dat u met naam en toenaam genoemd wordt bij de werkgever, alles wordt vertrouwelijk behandeld.
Meld uw ervaringen of de problemen met uw werkgever en neem contact op met uw bestuurder, Pien Zijlstra. Bereikbaar via telefoonnummer 0512-583440 of via e-mail p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl.