NedGraphics Holding NV

Vianen, 15 juni 2010

Persbericht

NEDSENSE BEREIKT OVEREENSTEMMING OVER ONDERHANDSE EMISSIE VAN AANDELEN VOOR ca. ¤ 1,5 MILJOEN EN VERLENGING BESTAANDE KREDIETFACILITEIT VAN ¤ 2,1 MILJOEN TOT 31 DECEMBER 2013

NedSense enterprises n.v. ("NedSense") heeft zowel met haar bestaande grootaandeelhouders als nieuwe aandeelhouders overeenstemming bereikt over de onderhandse plaatsing van ca. ¤ 1,5 miljoen aan nieuw uit te geven aandelen. NedSense is voornemens in totaal 3.749.990 gewone aandelen met een nominale waarde van ¤ 0,10 per aandeel uit te geven tegen een koers van ¤ 0,40 per aandeel. Indien en nadat deze aandelen zijn geplaatst zal het totaal aantal uitstaande aandelen 13.581.344 zijn. Deze transactie heeft goedkeuring nodig van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders ("BAVA"), welke plaats zal vinden op 30 juni 2010.

Tevens is overeenstemming bereikt met de financier over verlenging van de bestaande kredietfaciliteit van ¤ 2,1 miljoen tot 31 december 2013.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen achten beide transacties een noodzakelijke voorwaarde om invulling te kunnen geven aan het eerder aangekondigde strategische groeiscenario en om het daarbij benodigde werkkapitaal te financieren. Het meerjarige businessplan van de onderneming is gebouwd rondom de "Value Triangle". Belangrijk onderdeel hiervan is het innovatieve online platform LOFT.

Oproep BAVA

Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders ("BAVA"), die op 30 juni 2010 zal worden gehouden, zal de aandeelhouders worden gevraagd goedkeuring te geven aan het voorstel tot uitgifte van nieuwe aandelen, onder uitsluiting van het voorkeursrecht. De oproep voor deze BAVA zal vandaag op gebruikelijke wijze geschieden.

Over NedSense

NedSense enterprises n.v. bekleedt middels NedGraphics al jaren een leidende positie voor CAD/CAM software in de textiel- en mode-industrie. De aanwezige kennis en ervaring worden aangewend om de leiderschapspositie te behouden en daarnaast nieuwe markten te betreden.

NedSense heeft het afgelopen jaar LOFT software ontwikkeld. LOFT biedt door middel van innovaties in CAD technologie een on-line showroom / virtuele wereld die ondernemingen in staat stelt hun producten in 3D aan de consument te tonen.

Het is de verwachting dat vanaf mei 2011 de LOFT activiteiten positief zullen bijdragen aan het resultaat. Het is voorts de verwachting dat de omzetverdeling van NedGraphics versus LOFT in een periode van 4 jaar geleidelijk zal groeien naar een verhouding van 50 - 50 en dat de omzet van NedGraphics in 2011 het niveau zal bereiken van 2007. Zonder de voorgenomen investeringen in LOFT zal NedSense naar verwachting in 2010 een break-even resultaat realiseren.

Voor 2011 verwacht NedSense een positieve EBIT te realiseren en zal verdere groei na 2011 kunnen worden gefinancierd uit de vrije kasstromen. Voornaamste uitgangspunten bij genoemde resultaten zijn economische stabiliteit, de beschikbaarheid van hoogwaardige professionals en de gebudgetteerde conversiegraad en dealwaarde van LOFT opdrachten.