Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 15-06-2010

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmorgen 14 juni vond op een bedrijf aan de Seinedreef een gewapende overval plaats. Drie overvallers wisten te ontkomen. In het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld wordt woensdag 16 juni beeld van de overvallers getoond.

Een medewerker wilde omstreeks 08.40 uur het bedrijf openen. Toen de man bij het hek stond, kwam een jongen op hem aflopen. De jongen bedreigde de man met vermoedelijk een vuurwapen. Kort hierop kwam een tweede overvaller aanlopen. Het tweetal bedreigde de man en dwongen hem het bedrijf binnen te gaan. Hier werd het slachtoffer gedwongen geld af te geven. Na de overval vertrokken de overvallers op een gereedstaande scooter, waar een derde verdachte mee stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44. Woensdag 16 juni wordt de overval behandeld in het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Tijdens de uitzending wordt beeld van bewakingscameras getoond.

Auto oranje gespoten

UTRECHT De politie heeft een jongen gepakt die dinsdagmiddag 14 juni een auto met oranje verf had bespoten.

Door een getuige werd de beveiliging van het St. Antoniusziekenhuis aan de Van Heuven Goedhartlaan gewaarschuwd. De getuige had gezien dat twee jongens bezig waren om een auto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein, met oranje verf te besmeuren. De 10-jarige jongen uit Utrecht werd door de beveiliger meegenomen en de politie werd gewaarschuwd. Ter plaatse troffen agenten een auto met oranje verf aan. De jongen gaf aan dat niet hij, maar een vriendje de verf had aangebracht. Na een goed gesprek met zijn ouders kon de jongen weer mee naar huis.

Man neergestoken

UTRECHT Op de Duurstedelaan werd dinsdagmiddag een man aangetroffen die bleek neergestoken te zijn. De politie kon in de omgeving een verdachte aanhouden.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een man bloedend in een portiek aan de Duurstedelaan lag. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Utrecht met een steekwond in zijn buik aan. De man werd direct naar het Diaconessenziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Agenten zochten in de omgeving naar de verdachte. Getuigen hadden een signalement doorgegeven.

Op de Oude Liesbosweg zagen agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd gesommeerd zijn handen uit zijn zakken te halen. Omdat er sprake was van mogelijk een mes werd hij met getrokken vuurwapen aangehouden. Uit zijn zak kwam een groot mes te voorschijn. De man (gegevens onbekend) werd voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Gewond na vechtpartij

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond dinsdagavond een vechtpartij plaats. Hierbij raakten drie personen gewond.

Getuigen belden rond 21.40 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat er door een grote groep gevochten werd in de Kanaalstraat. Ter plaatse troffen agenten een grote groep personen op de kruising Kanaalstraat met de Riouwstraat aan. Snel werden de kemphanen uit elkaar gehaald en geprobeerd duidelijkheid te krijgen in wat zich had afgespeeld. Drie personen waren gewond geraakt, maar wilde niets van de bemoeienis van de politie weten. Nadat de rust weer was teruggekeerd, vertrokken de agenten. Het is niet duidelijk geworden wat de oorzaak van de ruzie is geweest.