Ingezonden persbericht

Koppeling software Pointlogic aan ADP biedt inzicht in toekomstige loonkosten

Salaris- en HR-dienstverlener ADP en softwareontwikkelaar Pointlogic gaan partnership aan

Rotterdam, 15 juni 2010 - Salaris- en HR-dienstverlener ADP en softwareontwikkelaar Pointlogic slaan de handen ineen. Door het softwareprogramma f3: corporate van Pointlogic te koppelen aan de bestaande informatiesystemen van ADP, krijgen HR-managers inzicht in de toekomstige loonkosten.

Met f3: corporate kunnen HR-managers nauwkeurig berekenen wat de invloed is van wijzigingen in het HR-beleid op de bedrijfskosten. De software baseert de budgetten en begrotingsconsequenties van veranderingen op de bestaande personeelsinformatiesystemen van ADP. Niet alleen de invloed van het HR-beleid, maar ook wijzigingen in omgevingsvariabelen, zoals pensioenpremies of de pensioengerechtigde leeftijd, worden meegenomen.

Inzicht in loonkosten
"Loonkosten zijn vaak de grootste kostenpost van een bedrijf," zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur van ADP Nederland. "Inzicht krijgen in loonkosten en in de gevolgen van wijzigingen in het HR-beleid op deze kosten, is vaak complex. Deze oplossing maakt dat een stuk eenvoudiger."

Bas Ossewaarde, Business Director van Pointlogic: "Met deze strategische samenwerking met ADP hebben wij aansluiting gevonden bij een van de belangrijkste spelers voor HR en Payroll. Er is een uitstekende match tussen beide organisaties. Dit partnership brengt nieuwe mogelijkheden voor de klanten van ADP."

Over Pointlogic
Pointlogic biedt innovatieve, analytische methoden en technieken onder de noemer 'enabling smart decisions'. Door krachtige wiskundige modellen te combineren met flexibele softwaretools, stelt Pointlogic organisaties in staat slimme beslissingen te nemen. Als marktleider op het gebied van van HR-simulatie, geïntegreerde marketing communicatie en marketing ROI oplossingen is Pointlogic actief in verschillende sectoren, waaronder media, marketing, HRM en logistiek. De organisatie heeft klanten binnen het multinationale bedrijfsleven en overheden, verspreid over 60 internationale markten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Londen, Frankfurt, Sydney, New York en Sao Paulo. Meer informatie staat op www.pointlogic.nl.

Over ADP

1,2 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Dit aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP één van de grootste spelers in deze sector. Wereldwijd is ADP marktleider met een omzet van bijna 9 miljard US$. ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa 550 medewerkers in dienst en had in 2008 (boekjaar 2009) een omzet van 82 miljoen euro. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een Triple A rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Dit bericht leest u online op: http://www.adp.nl/nieuws/2010/06/15-koppeling-software-pointlogic-adp-inzicht-toekomstige-loonkosten/