Ingezonden persbericht


Brand-Rex Cat6A U/UTP-kabelsysteem gecertificeerd voor 10 Gigabit Ethernet

Onafhankelijk onderzoek onderstreept kwaliteit 10GPlus kabelsysteem van Brand-Rex

Amersfoort, 15 juni 2010 - Het 10GPlus U/UTP Augmented Category 6/Class Ea-kabelsysteem van Brand-Rex heeft het 'Bewijs van Conformiteit' ontvangen. Dit bewijs is toegekend door het onafhankelijke testlaboratorium 3P Third Party Testing en onderstreept dat de Brand-Rex-kabel en -componenten de prestaties leveren, die nodig zijn voor ondersteuning van huidige en toekomstige Class Ea-applicaties, waaronder 10GBASE-T.

Het testmodel voor de permanent link zet een cruciale maatstaf neer met de garantie dat de geïnstalleerde bekabeling voldoet aan de prestatie- en integratievereisten van internationale standaarden. De permanente UTP-link bestaat uit de door 3P goedgekeurde Cat 6 U/UTP-kabel en de 'Tool-free' RJ45 Snap-In-Jack van Brand-Rex. Deze link is nu ook door 3P gecertificeerd overeenkomstig de Class Ea-vereisten van Amendment 2, ISO/IEC 11801 2e editie, evenals de Category 6A-vereisten van ANSI/TIA-568-C.2. Dit garandeert dat het systeem IEEE 802.3an (de IEEE-norm voor 10GBASE-T) ondersteunt.

"Het is van vitaal belang dat eigenaars en installateurs erop kunnen vertrouwen dat hun gestructureerde kabelinstallaties aan de strengste eisen van alle internationale standaarden voldoen", zegt Ken Hodge, R&D Manager bij Brand-Rex. "Het bewijs van conformiteit dat door 3P Third Party Testing is toegekend, bevestigt dat de Augmented Cat 6 U/UTP-kabel en -kabelsystemen van Brand-Rex niet alleen aan de prestatievereisten in de EIA/TIA-normen voor Augmented Category 6 en de ISO/IEC-normen voor Class Ea voldoen, maar deze vereisten zelfs overtreffen. Deze certificering biedt eigenaars en installateurs gegarandeerd goede systeemprestaties bij gebruik van de Augmented Cat 6 U/UTP-kabel en -componenten van Brand-Rex."

In aanvulling op het prestatiecertificaat met betrekking tot de permanente link zijn de Augmented Cat 6 U/UTP-kabel, de RJ45 Snap-In-Jack en de Brand-Rex-Zonekabel óók door 3P Third Party Testing goedgekeurd. Hiermee heeft het 10GPlus-systeem van Brand-Rex een ongekend hoog certificeringsniveau verworven. Brand-Rex produceert de meest variabele component in de link, zijnde de kabel, onder streng gecontroleerde omstandigheden in een geavanceerde productieomgeving in Glenrothes in Schotland. De productie vindt plaats volgens de ISO 14001-norm voor milieumanagementsystemen en de ISO 9001:2008-norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en fabrieksbeheer. In de Benelux wordt Brand-Rex vertegenwoordigd door Kannegieter Electronica in Amersfoort (www.kannegieter.nl).

Over Brand-Rex
Brand-Rex Ltd, opgericht in 1930, is een wereldwijde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde en krachtige koper- en glasvezelbekabelingssystemen voor communicatiedoeleinden en voor toepassingen in veeleisende omgevingen. Brand-Rex combineert een hoog kennisniveau met ervaring en integriteit. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Brand-Rex een leidende positie in. Alle Brand-Rex-producten voldoen aan de strengste milieueisen en hebben een lange levensduur.

De leidende positie van Brand-Rex in de markt is recent onderstreept door de verkiezing tot 'Structured Cabling Provider of the Year' tijdens de gerenommeerde 'Network Computing Awards 2010' in Groot-Brittannië. Meer informatie is beschikbaar op www.brand-rex.com en op www.kannegieter.nl.