Ingezonden persbericht

Utrecht, 15 juni 2010

Waterschade in top-3 schademeldingen zomervakantie

Vakantiegangers moeten niet alleen hun huis goed afsluiten voor vertrek, het is ook verstandig de dakgoot eerst goed schoon te maken. Na inbraak is waterschade door hevige regen- en onweersbuien de meest voorkomende schademelding bij afwezigheid tijdens de vakantieperiode. Dat blijkt uit een top-3 van schademeldingen van ASR Verzekeringen op basis van een meerjarige inventarisatie.

Bedorven etenswaar in koelkast en vriezer door stroomuitval complementeert het lijstje van de verzekeraar. Jaarlijks komen bij ASR Verzekeringen honderden meldingen binnen van schade in en om het huis, tijdens afwezigheid in de vakantieperiode die over een paar weken weer begint.

Dakgoten
In de zomer valt er steeds vaker veel regen in korte tijd. Als al dat water niet snel wordt afgevoerd, kan dat leiden tot bijvoorbeeld flink wat waterschade. "Dergelijke schade is eenvoudig te voorkomen," zegt Ber Onderwater, accountmanager Schadeservice bij ASR Verzekeringen. "Zorg dat de dakgoten schoon zijn voordat je op vakantie gaat. Zo'n karweitje kost weinig tijd."

Preventie is eenvoudig
Het voorkomen van schades is volgens Onderwater een belangrijk onderdeel van de vakantievoorbereidingen. "Juist omdat preventie zo eenvoudig is. De kans op inbraak kun je verminderen door het huis een bewoonde indruk te geven door bijvoorbeeld een schakelklok in te stellen, lege kopjes op tafel neer te zetten, de brievenbus te laten legen, post van buitenaf niet zichtbaar neer te leggen. En vraag je buren een oogje in het zeil te houden. Niet alleen met het oog op eventuele inbraak, maar ook bij een stroomuitval. Dat voorkomt een hoop ellende en stank bij thuiskomst."

Controleer papieren en verzekeringen
Voor vertrek is het verstandig om te controleren of de papieren voor de caravan, vouwwagen of pleziervaartuig nog wel in orde zijn. Dat voorkomt problemen aan de grens of met lokale autoriteiten. Daarnaast is het volgens Onderwater raadzaam om na te gaan of men voldoende verzekerd is tegen pech onderweg. Een extra hulpdekking bovenop de reguliere autoverzekering kan noodzakelijk zijn. Onderwater: "Van een vakantie behoor je te genieten. Die moet niet worden verpest door een inbraak, wateroverlast of stroomuitval in je huis."

Meer tips om goed voorbereid op vakantie te gaan en vervelende situaties te voorkomen, staan op asrverzekeringen.nl/zomercheck.

ASR Verzekeringen
De geschiedenis van ASR Verzekeringen gaat terug tot 1720 toen één van haar voorgangers werd opgericht. Zij kent dus een eeuwenlange traditie in verzekeren. ASR Verzekeringen biedt particulieren en bedrijven via onafhankelijke adviseurs een compleet assortiment verzekeringen en financiële producten op het gebied van schade, inkomen, leven, hypotheken en pensioenen. ASR Verzekeringen is onderdeel van ASR Nederland, een van de grootste verzekeraars in Nederland. Meer informatie op www.asrverzekeringen.nl.


Ingezonden persbericht